‘Tesisi gönüllerde inşa ettik’

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumu dün yapıldı. Toplantıya katılan engelliler, Belediye Başkanı Ali Ertem ve meclis üyelerine çiçek verdi. Bu davranışÄ

Çerkezköy 7.03.2012 20:47:00 0
‘Tesisi gönüllerde inşa ettik’
Çerkezköy Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
ENGELLİLERE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR
Toplantı öncesi Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Meclis Üyelerine birer çiçek verdi. Meclisin bu etkinlikle ilk defa bir çiçek bahçesi görünümüne kavuştuğunu söyleyen Başkan Ali Ertem, “Ülkemizde yüzde 10 civarında engelli vatandaş var. Onlar bizim hayatımızın bir parçası. Unutmamalıyız ki hepimiz aynı zamanda birer engelli adayıyız. Bu yüzden herkesin engelli vatandaşlara yönelik sorumlulukları var” dedi. Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ayrıca tüm meclis üyelerine birer de mektup yazdı.
ALDIĞIMIZ EN ANLAMLI HEDİYELER
Çerkezköy Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatını daha da rahatlatacak çalışmalar yapmanın en önemli görevleri arasında olduğunu belirten Ali Ertem, “Yalnızca burada değil dünyanın her yerinde, engelli vatandaşların haklarını korumak, onların hayatlarını daha rahat idame ettirebilecekleri ortamı hazırlamak, kanuni bir görevdir. Görevimiz süresince aldığımız en anlamlı hediye de bu çiçeklerdir. Bu anlamlı hediyenin vermiş olduğu şevkle engelli kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir kurum iyi bir iş yapıyorsa, karşılığında o kişilerden güzel sözler ve iltifat eksik edilmemeli. Bugün bu meclisi çiçek bahçesine çeviren bu eylemi gerçekleştiren kardeşlerime tek tek teşekkür ediyorum” dedi.   
PLAN TADİLATI YAPILDI
Türkay Karakaş dışında diğer tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu meclis toplantısında Ertem’in konuşmasının ardından ilk olarak Gazi Osman Paşa Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde bulunan 633 ada ile 635 ada arasındaki arazide ‘Engelliler İçin Konaklama ve Bakım Evi’ yapılabilmesi imar planı değişikliği konusunda komisyonun raporu görüşüldü. Komisyon Başkanı Aydın Kırıklar, yapılan çalışmalar neticesinde imar plan tadilatı ile ilgili pürüzlerin giderildiğini, tesisin yapımı için herhangi bir engelin kalmadığını belirtti. İmar Komisyonu’nun tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
TRAFO TALEBİ REDDEDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Özel Çerkezköy Hastanesi Tomker Sağlık Hizmetleri’nin 569 ve 568 adalar arasında kalan park alanında Trafo yapma talebine ilişkin komisyon kararı görüşüldü. Alanın yeni yapılacak hastanenin yanında bulunduğunu ifade eden İmar Komisyonu Başkanı Aydın Kırıklar, yapılması planlanan trafonun talep edilen yere sığmayacağının anlaşıldığını belirterek plan değişikliği konusunda ret kararı verdiklerini söyledi. Komisyonun ret kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
İŞÇİLERE HER AY YÜZDE 10 AVANS VERİLECEK
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından önceki toplantıda komisyona havale edilen Hizmet-İş Sendikası’nın Avans Uygulaması ve Disk Genel-İş Sendikası’nın İş Ücretleri ile ilgili Avans Verilmesi konulu taleplerine ilişkin komisyon kararının görüşülmesine geçildi. Komisyonun, taraf sendikanın belli olmaması ve sözleşme sürelerinin uzayacak olması nedeniyle belediye bünyesinde çalışan işçilere yüzde 10 oranında avans verilmesi yönünde karar aldığı belirtilirken, işçilere 15 Şubat itibari ile alacakları maaşlara, anlaşma sağlanacak sendika ile imzalanacak toplu iş sözleşmesinde tahsil edilmek üzere yüzde 10 oranında avans verilmesine ilişkin komisyon kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
TAKAS TALEBİ KABUL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından İmar Komisyonu’na havale edilen Ethem Karan’ın 119 ada 9 parsel ile 121 ada 9 parsellerde takas yapılmasına ilişkin talebinin yer aldığı dilekçenin görüşülmesine geçildi. Söz konusu alanın dere ve dere yatağında yer alan atıl bir yer olduğunu belirten Komisyon Başkanı Aydın Kırıklar, “Komisyon olarak Ethem Karan’a, daha önce kısa bir süre önce aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Kadir Karan’a verilen alanın yanındaki, İstasyon Mahallesi 797 ada 14 parselde bulunan arazinin verilmesini teklif ettik. Kendisi de bu teklifi kabul etti” dedi. Ethem Karan’ın takas talebine ilişkin dilekçe doğrultusunda kendisine 797 ada 14 parseldeki alanın verilmesine ilişkin komisyon raporu, meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
AMAÇ TAKSİCİ HAKLARININ KORUNMASI
Toplantının son gündem maddesinde ise Zabıta Müdürlüğü’nün hazırladığı ve bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonuna gönderilen, ‘Çerkezköy Belediyesi Taksi Durakları ve T plakalı Ticari Taksi İşletme Esasları’ yönetmeliği görüşüldü. Başkan Ali Ertem, taksici esnafını ve taksi duraklarını korumak adına yapılan çalışma ile bundan sonra, taksici esnafı ile ileride taksicilik yapmayı düşünen vatandaşların bu yönetmelik çerçevesinde değerlendirilmesini temenni etti. Bir çok belediyede uygulanan Taksi Yönetmeliklerinin incelenmesi sonucu hazırlanan ve komisyonun da onayından geçen yönetmelik mecliste de oy birliği ile kabul edildi.
TESİS ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bazı meclis üyeleri, engelli vatandaşların kendilerine yazdığı mektupları okudu. Meclis üyelerinden Vehbi Demirtaş, kendisine yazılan mektubu okuduktan sonra, “Şuan şahsıma ait bir otelin arkasında bir havuz çalışması yapılıyor. 1 Haziran’dan itibaren engelli kardeşlerimiz burada bu havuzdan faydalanabilirler” müjdesini verdi. Engelliler için yapılacak olan tesisin gönüllerde inşa edildiğini belirten Ali Ertem ise, “Görüyoruz ki tesisimiz gönüllerde inşa edildi bile. Önemli olan da buydu. Bundan sonrası işin kolay kısmı. Yapılacak tek şey fiziki materyalleri yerine koymak. Tesisimiz şimdiden hayırlı olsun” dedi. Çerkezköy Belediye Meclisinin Nisan Ayı Toplantısı’nın 3 Nisan Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ   


0282 726 91 91
0282 747 65 10