“Asli görevimiz, sorunların çözümü için fikir oluşturmak”

Çerkezköy Kent Konseyi üyeleri, Pahsa Otel’de düzenlenen tanışma yemeğinde bir araya geldi. Yemekte konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, “Dünyada meydana gelen gelişmelerle birlikte olu

Çerkezköy 8.03.2012 19:51:00 0
“Asli görevimiz, sorunların çözümü için fikir oluşturmak”

Çerkezköy Kent Konseyi, üyelerin buluşması ve kaynaşması için önceki akşam saat 19.00’da Pasha Otel’de yemek düzenledi.

 

GELİŞMENİN OLUMSUZ YÖNLERİ DE VAR

 

Yemeğe Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, yürütme kurulu üyeleri, kent konseyi meclis ve çalışma grubu üyeleri ile konsey üyeleri katıldı. Yemekte konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, dünyanın hızla geliştiğini, her gün yeni bir gelişme ve farklı bir uygulama görüldüğünü ifade etti. Gerçekleşen gelişmelerin yararlı olduğu kadar insanlık için hayatı zorlaştırıcı yanlarının da olabileceğini belirten Gayretli, “Doğa kirlenmesi, doğal kaynakların azalması, hastalıkların artması, işsizlik problemleri, şiddet olayları, gelişmenin olumsuz sonuçları arasında yer alıyor. Bizler de Kent Konseyi’nde bu sorunlara çözüm üretmek için toplandık” dedi.

 

İŞİMİZ ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETMEK

 

Bütün sorunların çözümü için Kent Konseyi’nin gücünün yetersiz kalacağını söyleyen Gayretli, “Dünyadaki gelişmelerin olumlu yanlarını kullanmanın yanı sıra, olumsuzluklarla nasıl mücadele edilebileceği kısmında, neler yapılabileceği konusunda fikir yürütmek ve bulduğumuz çözüm önerilerini ilgili kurumlara iletmekle yükümlüyüz. Bizler, sunduğumuz çözüm önerilerinin takipçisi olarak, bekli de hiç tanımadığımız insanların menfaati doğrultusunda da çalışmak için Kent Konseyi çatısı altında bir araya geldik” dedi. Kent Konseylerinin yerel yönetimlerin görev alanlarına birer muhalefet platformu olarak değil, eşit ortaklar olarak katılım sağlayan bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Gayretli, “Kentimizin sürdürülebilir gelişmesine farklı bir bakışla katkı sağlayıcı bir sivil toplumun temsilcileriyiz” dedi. Yarının dünyasında insanlık için Kent Konseylerinin öneminin daha da anlaşılacağını söyleyen Ahmet Gayretli, bunun Birleşmiş Milletlerin ‘Bin Yıl Hedefleri gelişme Raporları’ndan beklentilerden ve ‘Avrupa Kentsel Şartı’ raporlarından anlamanın mümkün olduğunu kaydetti. Bu sorumluluk bilinci ile yaşanılan Kentin daha da yaşanabilir hale gelmesi, çözüm yollarının bir parçası olmak için fikir üreterek katkı sağlayacak olan üyelere teşekkür eden Gayretli, yapılan çalışmalarda kendilerinden hiçbir desteği esirgemeyen başta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve tüm destekçilere de teşekkür etti.

 

İLK OLARAK YANLIŞ ALGI GİDERİLMELİ

 

Yemekte konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise Kent Konseyi’nin muhatabının Belediye olduğuna yönelik yanlış algının ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek insanların yaşamını daha kolay hale getirmek için fikir üretmenin, bu fikirler doğrultusunda projeler geliştirmenin ve bu projeleri ilgili makamlara ileterek takipçisi olmanın Kent Konseyi’nin asli vazifesi olduğunu söyledi. Kent Konseylerinin yaptırım gücü olmadığını belirten Ali Ertem, “Çerkezköy’de yaşayan her birey aynı zamanda Kent Konseyi’nin de birer üyesidir. Biz de sizler gibi insanların yaşamını nasıl daha rahat ve kolay hale getirebiliriz diye çaba harcıyoruz” dedi.

 

ÖNCELİĞİMİZ ENGELLİLER, KADINLAR VE ÇOCUKLARIMIZ

 

Bir projenin Çerkezköy’de yaşayan herkese hitap etmesinin imkansız olduğunu kaydeden Ertem, “Sizlerden bizde bulunmayan fakat başka illerin ya da ülkelerin uyguladığı kent yararına olan projeleri araştırıp bizlere getirmenizi bekliyoruz. Hizmet alanında önceliğimiz pozitif ayrımcılığa tabi olan engelli vatandaşlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız ve kadınlarımız için yapılması planlanan projelerdir. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın yararına olan projeleri hayata geçirmeye başladık. Bundan sonraki çalışmalarımızın da engellilere hitap etmesi için dikkat edeceğiz. Kadınlarımız da bizim için çok önemlidir. Onların sosyal hayata kazandırılmaları için, başta kadınlar olmak üzere tüm vatandaşların faydalanabileceği kültürel projeler geliştirilmeli” diye konuştu. Herkesin uyacağı bazı toplumsal kuralların geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Ali Ertem, “Eğitim platformları düzenlemek lazım. Benim 3-5 yıl sonra görevim tamamlanabilir. Kaymakamımızın görevi 3-5 yıl sonra tamamlanabilir. Fakat Çerkezköy Kent Konseyi üyelerinin böyle bir ayrıcalığı yok. Sizler sürekli kent yararına fikirler üretmek ve bu fikirlerin takipçisi olmakla yükümlüsünüz. Yapacağınız çalışmalarla da Kent Konseyi’nin adından sıkça söz ettireceksiniz” diyerek Kent Konseyi’nin belediyeden bağımsız çalışabileceği bir ortama kavuşmasını sağlamanın belediyenin görevi olduğunu ifade etti.

 

BU BİR VATANSEVERLİK ÖRNEĞİDİR

 

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ise bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Sivil Toplum Kuruluşları’nın öneminin gittikçe arttığını belirtti. Kent Konseyi’nin çok faydalı projeler ürettiğini söyleyen Bayhan, “Kent Konseyi’nde çalışmak özveri ve fedakarlık ister. Bu hizmetin bir karşılığı yoktur. Kendinden zaman ayırıp kent yararına çalışmalar yapmak en büyük vatanseverlikten biridir” dedi. Devlet temsilcisi olarak Kent Konseyi’ne elinden gelen yardımı yapacağı sözünü veren Kaymakam Bayhan, “Herkesin akla ihtiyacı var. Tabi bizlerin de. Kent yararına faydalı fikirlerle bize yardımcı olmanızı bekliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy Kent Konseyi Meclis, Çalışma Grupları ve Yürütme Kurulu temsilcilerini üyelere tanıttı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ  
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10