Belediyeden öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Çerkezköy Belediyesi tarafından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü” konulu konferans düzenlendi.

Çerkezköy 8.03.2012 19:55:00 0
Belediyeden öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Çerkezköy Belediyesi tarafından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü” konulu konferans düzenlendi. 

 

HER ŞEY ÇERKEZKÖY İÇİN

 

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesinde dün saat 14.00’da düzenlenen konferansta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, yaptıkları tüm çalışmaları Çerkezköy için yaptıklarını belirterek “Anadolu Lisesinin daha iyi şartlarda öğrenim görüp, daha büyük başarılara imza atması bizim en büyük mutluluğumuz olur” diyerek okulun başarı çıtasının daha da yükseklere çıkarılmasını temenni etti. Belediye olarak üniversite sınavında Türkiye genelinde dereceye giren Çerkezköylü öğrencilere dizüstü bilgisayar verdiklerini ve bu uygulamanın bundan sonra da devam edeceğini belirten Ertem “Yapmış olduğum bütün hizmetleri güzel güzel kullanmanızı istiyorum. Sizler Anadolu Lisesini kazanarak başarınızı gösterdiniz. Bu başarınızı daha yükseklere taşımanızda yardımcı olmak için bizler de elimizden geleni yapıyoruz” diyerek öğrencilere derslerinde ve sınavlarında başarılar diledi.

 

BİR SU ŞİŞESİ BİN YILDA YOK OLUYOR

 

Ali Ertem’in konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Çevre Mühendisi Emine Yasavul ve Eren Kağıt Çevre Mühendisi Hüseyin Akburu, katı atıkların geri dönüşümü ile ilgili sunum yaptı. Ambalaj Atıklarının geri dönüşüm kutularına atılmaması durumunda neler olacağını anlatan Hüseyin Akburu “Bir plastik su şişesi kendi başına doğada 500 ile 1000 yıl arasında yok oluyor. Bu şişeyi geri dönüşüm kutusuna attığımızda deniz şortu, elyaf ve iplik gibi ürünler üretiliyor” dedi.

 

GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARINA BAŞKA ŞEYLER ATMAYIN

 

Beş çeşit ambalaj atığı olduğunu belirten Akburu, yemek kapları, içecek kutuları, yağ tenekeleri ve benzeri ambalaj atıklarının geri dönüşümünün olmadığını söyledi. Cam atıklarının ise yüzde yüz geri dönüştürülebildiğini ifade eden Akburu “Bir soda şişesi kendi haline bırakıldığı zaman doğada 4 bin yılda yok oluyor. Bu şişeleri geri dönüşüm kutusuna attığımızda ise misket olarak kullanıyoruz” dedi.

 

ÇEVRENİZE İYİ BAKIN

 

Okullara yerleştirilen geri dönüşüm kumbaralarının son durumunu öğrencilere fotoğraflarla gösteren Akburu, “Bazı geri dönüşüm kumbaralarını yakmışlar. Konteynırlara ambalaj atığı yerine kül, toprak, çöp ve çimen atmışlar. Bunların birbirlerinden ayrılması mümkün değil. Kendinizin ve sevdiklerinizin daha iyi bir ortamda yaşamasını istiyorsanız çevrenize iyi bakın. Atıklarınızı azaltmaya çalışın. Azalttığınız atıkların da geri dönüşümünü sağlayın” diye konuştu.

 

Haber / Sedat KARDEŞ

 
 

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10