Karaağaç’a Halk Ekmeği satış noktaları kurulacak

Karaağaç Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantının ikinci oturumu dün gerçekleştirildi. Toplantıda sözleşmeli personellere verilecek ek ödeme ücretleri, belediye sınırları içinde bulunan küçÃ

Çerkezköy 9.03.2012 19:50:00 0
Karaağaç’a Halk Ekmeği satış noktaları kurulacak
Karaağaç Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.
EK ÖDEME ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Toplantıda bir önceki mecliste komisyonlara havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında ilk olarak sözleşmeli personellerin ek ödeme ücretleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Belediyede çalışan sözleşmeli personellere verilen ek ücretin yüzde 15 artırılması ve 5359 sayılı kanunun 49.maddesi gereğince zam verilmesi yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
YANGIN RAPOR HARCI BEDELLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, bir önceki mecliste komisyona havale edilen “Belediye sınırları içinde bulunan küçük işletmelerden yangın rapor harcı alınıp alınmaması ve miktarı” konusuyla ilgili komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmenin ardından komisyonun “50 metrekareye kadar olan yerlerden 50 TL, 50 metrekareden büyük olan yerlerden ise 100 TL yangın rapor harcı alınması” yönündeki tavsiye kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi.
ABONELİK MÜFTÜLÜĞE DEVREDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki maddesinde de, bir önceki toplantıda komisyona havale edilen “Belediye sınırları içindeki resmi kurumları “talebi konusundaki komisyon kararları görüşüldü. Veysel Karani Camii’ne masaüstü bilgisayar ve görsel projektör alınması, Hicret caminin bahçe düzenlemesi için Belediyenin mevcut parke taşlarından verilmesi ve kendi imkanları ile yapılması, Köy odasına ait kuran kursunun birikmiş elektrik borçlarının bir kereye mahsus belediye tarafından ödenmesi ve aboneliğin müftülüğe devredilmesi yönündeki komisyon kararları oy birliği ile kabul edildi.
HARCAMALAR TRAKYA DOĞALGAZ TARAFINDAN KARŞILANACAK
Resmi kurumların talepleri ile ilgili komisyon kararının görüşülüp karara bağlanmasının ardından, Trakya Doğalgaz A.Ş. ile belediye arasında üst yapı onarımı protokolü imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi konusundaki komisyon kararının görüşülmesine geçildi. Komisyonun tavsiye kararı doğrultusunda Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş’nin Belediye sınarları içersinde üst yapı onarımı belediye işçileri tarafından yapılması, yapılan tüm harcamaların Trakya Bölgesi Doğalgaz A.Ş. tarafından karşılanması, belediyeye ödenek çıkarılmaması oy birliği ile kabul edildi.
BAŞKANA İMZA YETKİSİ VERİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, “tıbbi atıkların alınması için ilde bulunan lisansı olan firmalar ile protokol yapılabilmesi için belediye başkanına protokol verilmesi” konusuyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından komisyonun tavsiye kararı doğrultusunda “belediye sınırları içindeki sağlık kuruluşları ve fabrikaların tıbbi atıklarının toplanması, taşınması ve bertarafının sınırlar dışına taşınması için belediyenin çevre atık firmaları arasında yapılacak protokolün yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi ve belediye bütçesinden herhangi bir ödeme yapılmaması” oy birliği ile kabul edildi.
SATIŞ NOKTALARI VE İHALE SÜRESİ BELİRLENDİ
Meclis toplantının son gündem maddesinde de bir önceki toplantıda komisyona havale edilen “belde sınırları içerisinde kurulacak olan Halk Ekmeği Satış Noktalarının ve İhale Süresinin belirlenmesi” konulu gündem maddesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından komisyon kararları doğrultusunda Atatürk Mahallesi Vatan Caddesi park önündeki kaldırım üzerine, Mimar Sinan Mahallesi Karadağa Caddesi 428 ada 29 parsel önündeki kaldırım üzerine, Kazım Karabekir Mahallesi Fırat Caddesinde bulunan park alanı üzerine, Fatih Mahallesi Ekrem Demir Caddesi 324 Ada 12 parsel üzerine, Gazi Osman Paşa Mahallesi Turgut Reis Caddesi 262 Ada 23 parsel üzerindeki kaldırım üzerine ihaleye verilerek ekmek satış noktası kurulması karara bağlandı. İhalenin süresi 10 yıl olarak belirlenirken, ihale için de encümene yetki verildi. Komisyonlara havale edilen konuların görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10