Proje Çalışma Grubu yeni başkanını seçti

Çerkezköy Kent Konseyi Proje Çalışma Grubu Toplantısı önceki gün saat 17.00’da Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Grup Başkanı Er

Çerkezköy 11.03.2012 12:31:00 0
Proje Çalışma Grubu yeni başkanını seçti
 
Çerkezköy Kent Konseyi Proje Çalışma Grubu Toplantısı önceki gün saat 17.00’da Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.
“HER ÜYE BİR BAŞKAN NİTELİĞİNDEDİR”
Çerkezköy Kent Konseyi Ahmet Gayretli’nin de katıldığı Kent Konseyi Proje Çalışma Grubu Toplantısı’na Grup Başkanı Erol Taşdelen’in tayininin çıkması dolayısıyla Başkan Yardımcısı Murat Akay başkanlık etti. Toplantıda ilk olarak proje grubu başkanlığı seçimi yapıldı.  yapıldı. Toplantıda konuşan Ahmet Gayretli, konseyin içerisindeki her bir bireyin başkan niteliğinde olduğunu belirterek “Herkesin fikri bizim için önem taşımaktadır. Bir önceki proje grup başkanımız Ak Bank Çerkezköy Şube Müdürü Erol Taşdelen’in Uşak’a tayini çıktığı için boşalan grup başkanlığına bir arkadaşımızın seçilmesi gerekiyor. Ayrıca bir başkan yardımcısı ve bir de yazman belirlemeliyiz” dedi.
ÜYE SAYISI 14 OLDU
Gayretli’nin konuşmasının ardından, grup başkan yardımcılığını yürüten Murat Akay oy birliği ile başkanlığa seçildi. Proje Çalışma Grubu başkan yardımcılığına da Ali Maralcan seçildi.
YENİ TOPLANTI YERİ ARANIYOR
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde bundan sonra yapılacak olan proje çalışma grubu toplantılarının tarihleri belirlendi. Toplantıların, her ayın ilk pazartesi günü saat 16.00’da yapılmasına karar verildi. Ayrıca toplantı yeri için Belediye Nikah Salonu yerine başka bir yerin de belirlenebileceğini söyleyen Murat Akay, başkan yardımcısı Ali Maralcan’dan Yüksekokul ile temasa geçerek oradan bir yer tahsis edilip edilemeyeceği konusunu görüşmesini söyledi.
FİKİRLERİ PROJELEŞTİRECEĞİZ
Yıllık çalışma programı için üyelerin bir dahaki toplantıya hazırlıklı gelmelerini ve yeni proje fikirleri üretmelerini isteyen Murat Akay, “Bizler fikir üreten, mevcut fikirleri geliştiren ve ilgili makamlara iletmekle yükümlü olan insanlarız. Bu bağlamda elimizden gelenin en iyisini yaparak Çerkezköy’e faydalı projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi. Nisan ayında Genel Kurul olacağını belirten Murat Akay, “Yapacağımız projeleri o zamana kadar hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bizim esas isteğimiz üyelerimizle bir araya gelerek kafalardaki fikirleri proje aşamasına getirmektir” diye konuştu.
FON YARATACAK PROJELER HAZIRLAMALISINIZ
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ise Antalya ve ilçelerinde bulunan Kent Konseylerinin çok başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, onların projelerinden yola çıkarak çalışmalara başlanabileceğini, o projelerin örnek alınabileceğini ifade etti. Proje çalışma grubunun önceliğinin diğer çalışma gruplarına teknik anlamda destekçi sağlamak olduğunu söyleyen Gayretli, daha sonraki önceliklerinin ise Avrupa ve Dünyadan fon sağlayabilecek projelere imza atmak olduğunu kaydetti. Üyelerin ilk aşamada proje tamamlamak için kendilerini yıpratmamalarını isteyen Gayretli, “İlk olarak proje isimleri bulun. Proje konuları geliştirin. Daha sonra geliştirme aşamasına geçebilirsiniz” dedi.
YAPILABİLECEK PROJELER KONUŞULDU
Proje Çalışma Gurubu Başkan Yardımcısı Ali Maralcan da, maddi imkansızlıklar nedeni ile dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik gönüllü öğretmenler vasıtası ile kurs verilmesi konusunda bir proje hazırlanabileceği önerisinde bulundu. Diğer proje konularının da görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Bir sonraki toplantı 14 Mart’ta saat 16.00’da Belediye Nikah Salonu’nda yapılacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10