Ordu’dan Kadınlar Günü ziyareti

Türk kadınının hak ettiği yerde tutulmadığını ve son günlerde haberlerin ana gündemini kadın cinayetlerinin oluşturduğunu belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu “Devlet acilen t?

Çerkezköy 12.03.2012 18:02:00 0
Ordu’dan Kadınlar Günü ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün teşkilat binasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, kadının önemini belirten bir açıklama yaptı.

 

TOPLUMUN BİR KESİMİ AİLE BİLGİSİNDEN YOKSUN

 

Türk milletinde kadının sosyal hayat ve iktidar içindeki konumunu, batıyla kıyaslamanın mümkün olmadığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dünyada hiçbir milletin kadınının, Anadolu kadınından fazla çalıştığını iddia edemeyeceğini belirtti. Günümüzde kadınla ilgili sorunların hala yaşandığını kaydeden Ordu, “Türk kadını hak ettiği yerde tutulmamaktadır. Son günlerde haberlerin ana gündemini kadın cinayetleri oluşturmakta ve buna her geçen gün yenileri eklenmektedir. Aile kurumu ile ilgili tüm bilgi ve öğretiler yüce kitabımız Kuran’ı Kerim’de mevcuttur. Ancak toplumun bazı kesimleri bilgi ve öğretilerden yoksun kalmıştır. Öncelikle Yüce Allah'ın yaratmış olduğu en değerli varlık olan insanlığın doğumundan ölümüne kadar eğitim nakşedilmelidir. Devlet acilen tüm belediyelerde evlilik öncesi ve sonrası için Aile Eğitimi ve Danışma Merkezleri kurulması zorunluluğu getirmelidir” dedi.

 

AİLE İÇİ BAĞLAR KUVVETLENDİRİLMELİ

 

Aile adaylarının fikir birliği oluşturabilmeleri için, konularının uzmanları tarafından aile hayatının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yolunda, ailenin refahı, mutluluğu ve bütünlüğünün sağlanması gerektiğini söyleyen Mustafa Ordu, “Aileyi bir arada tutan bağların kuvvetlendirilmesi, aile üyelerinin kişiliklerinin sağlıklı biçimde gelişmesi, toplumsal yaşama uyum sağlanması gerekmektedir” diye konuştu. Evliliğe hazırlık, eşler arası uyumsuzluk, tek ebeveynlik, ebeveyn-çocuk ilişkisinden doğan sorunlar karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiğini bilmek gerektiğini ifade eden Mustafa Ordu, “Aile içi rol ve sorumlulukların dağılımı, yaşlı ve engelli üyelerin bakımı konularında, ailenin yeterli hale gelmesi, kimin ne için, nasıl eğitileceği, nasıl yönlendirileceği konusunda, siyasal, sosyal ve ekonomik boyutlu çalışmalar yapılmalıdır” dedi ve toplumda kadın ve erkeğin bir elma gibi bir ve bütün olmasını temenni etti.

 

ZİYARETLERDE BULUNDU

 

Mustafa Ordu, yaptığı basın açıklamasının ardından, yönetim kurulu üyeleri Mümin Kolar, Nilay Asbaş ve Nuray Varol ile birlikte, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çerkezköy’de ikamet eden bazı yaşlı kadınlara ziyarette bulundu. İlk olarak 93 yaşındaki Sadiye Öztürk’ü ziyaret eden Ordu ve beraberindekiler, daha sonra 92 yaşındaki Mehmet ve 90 yaşındaki Emine Vardar çiftini ziyaret etti. Ziyaretlerinin devamında 80 yaşındaki Cevdet Karakoç ile Şerife Karakoç çiftinin evine giden Mustafa Ordu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Pınarça Köyü’ne geçerek burada da 87 yaşındaki Şefiye Selvi ile 90 yaşındaki Ayşe Güreş’i ziyaret etti. Mustafa Ordu ziyaret ettiği Çerkezköylü kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak onlara sağlıklı ve uzun bir ömür temenni etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10