Hekimler, geleceğe güvenle bakamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı. Hekimlerin kendile

Çerkezköy 13.03.2012 18:05:00 0
Hekimler, geleceğe güvenle bakamıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı. Hekimlerin kendilerini güvence altında hissetmediklerini belirten Yüceer, bu nedenle hekimliğin ülkedeki en stresli mesleklerden biri olduğunu söyledi.
‘EN STRESLİ MESLEKLERDEN BİRİ HEKİMLİKDİR’
Sağlık hizmetlerinin sunumunda ilk akla gelen faktörün hekimler olduğunu belirten Yüceer, “Hekimlik özverili, meşakkatli, yorucu ve eğitimi en uzun olan meslek grubudur. Cumhuriyet’in ilk yıllarından günümüze kadar, insanları sağlıklarına kavuşturmak için hiçbir ideolojinin, öğretinin kölesi olmadan, ayrım gözetmeksizin özveriyle çalışan hekimler şimdilerde mutsuz ve büyük endişeler içerisindedirler. Kendilerini devlet ile büyük sermaye arasında kıstırılmış hissettiklerinden, geleceklerine de güvenle bakamamanın üzüntüsünü yaşamaktadırlar” dedi. Son zamanlarda Hükümet tarafından çıkarılan yasalar, yönetmelikler ve altyapısı yeterince hazırlanmadan uygulanmaya çalışılan sağlık politikalarıyla hekimlerin çalışma alanlarının daraltıldığını belirten Milletvekili Yüceer, “Bu yasa ve yönetmelikler nedeniyle hekimlerimiz, hasta ve hasta yakınları ile karşı karşıya kalmış, hatta şiddete uğramışlardır. Bu nedenle hekimlik ülkemizdeki en stresli meslek grupları arasında bulunmaktadır” dedi.
‘BAYRAM HAVASINDA KUTLAYAMIYORLAR’
Sağlık Bakanlığının, ülkenin sağlık sistemini iyi göstermeye çalıştığını fakat hastanelerde yaşanan karışıklıkların bunun böyle olmadığını gösterdiğini savunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “SGK uygulamaları nedeniyle üniversite hastaneleri maddi olarak güçsüz bırakılmış, iflas noktasına gelmişlerdir. Hükümet ve Sağlık Bakanlığı, Üniversite Hastanelerinin idari ve mali özerkliklerini yok edip ele geçirmek istemektedir. Bu durumda bilimsel özerklikten de söz etmek mümkün olmayacaktır” dedi. Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle hekimlerin ve sağlık emekçilerinin kendilerine adanmış olan 14 Mart’ı bayram havasında kutlayamadıklarını belirten Yüceer, “Geleceklerinden endişe eden sağlık çalışanları bu günü hâlâ sorunlarını dile getirdikleri bir sağlık haftası olarak geçirmektedirler. Dileriz ki önümüzdeki günlerde toplumu, özelliklede hekimleri ve sağlık çalışanlarını mutlu edecek gelişmeler olur. Sağlık sorunlarına çözüm arayan bir hükümetin öncelikle hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulması ve sağlık emekçilerinin sesine kulak vermesi gerekmektedir” dedi.

Haber / Sedat KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10