AK Partililerden Tıp Bayramı ziyaretleri

Sağlık hizmetleri, gelişmişliğin en önemli göstergesi

Çerkezköy 14.03.2012 18:04:00 0
AK Partililerden Tıp Bayramı ziyaretleri

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, açıklama yaptı. Tıp Bayramı’nın, sadece doktor ve sağlık çalışanlarının değil, bütün insanların bayramı olduğunu belirten Demirbağ, “İnsan ve hayat felsefesi, her zaman tıp gelişiminde temel nokta olmuştur. Sağlık, insanların en temel hakkı ve değeridir. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak daha çok önem arz ettiğinden geciktirilmemesi ve anında yerine getirilmesi gerekmelidir” dedi.

 

GELİŞMİŞLİĞİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ

 

Çağdaş ülkelerde sağlık hizmetlerinin devletin öncelikli sorunları arasında yer aldığını belirten Demirbağ, sağlık hizmetinin, bir ülkenin gelişmişliği ve kalkınmışlığının en önemli göstergesi olduğunu söyledi. AK Parti hükümeti tarafından sağlık alanında yapılan atılımlardan da bahseden Demirbağ “Vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. Hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, her zaman kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Bu arada Milletimizi yurt dışında en güzel şekilde gönüllü ve karşılıksız olarak temsil eden doktorlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

 

“SAĞLIK RAPORU VEREBİLEN 125 HASTANEDEN BİRİYİZ”

 

Alaettin Demirbağ, açıklamasının ardından yönetim kurulu üyeleri Selda Yeşil, Ayşen Yürürdurmaz, Mustafa Seçkin, Vahdet Akın ve Gençlik Kolları Başkanı Murat Yaraşır ile birlikte Çerkezköy’de hizmet veren hastaneleri ziyaret etti. Alaettin Demirbağ ve beraberindekiler ilk olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Necati Karaoğlu, Çerkezköy’ün sağlık yükünün çok fazla olduğunu belirtti. Hastane olarak ellerinden geldiğince bu yükün altından kalkmak için çalıştıklarını söyleyen Karaoğlu, “Bazen yorgunluklar, bıkkınlıklar olabiliyor fakat böyle senede bir gün de olsa hatırlanmak, bu yorgunluğu üzerimizden alıp götürüyor” dedi. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen muayenelerin çoğunun yeni kayıt şeklinde gerçekleştiğini söyleyen Karaoğlu, “Günlük hasta sayımızın yüzde 10’u çevre ilçe ve beldelerden gelen hastalardan oluşmakta. Devlet hastaneleri olarak, özel hastanelerden farkımız, düzenlediğimiz sağlık raporları. Türkiye’de yalnızca 125 hastanenin bu raporları verme yetkisi var. Çerkezköy Devlet Hastanesi de bunlardan biri” dedi.  

 

“ŞEVKİ KIRACAK HAREKETLERDEN KAÇINILMALI”

 

Sağlık hizmetinin özveri ile yapılması gereken bir iş olduğunu ifade eden Karaoğlu, “Bu sebeple insanların şevkini kıracak hareketlerden kaçınmak gerekli. Ben bir hastamı yoğun bakıma alırken, yakınları tarafından tehdit edilmek istemiyorum” dedi. Devlet hastanelerinde işlerin bedava olduğu için abartıldığını kaydeden Karaoğlu, “Bazen gece yarısı bazı vatandaşlar sırtı kaşındığı için acile geliyor. Böyle yaparak acil müdahalede bulunulması gereken insanların haklarını gasp ediyorlar” dedi. Devlet Hastanesi olarak 2012’ye hazır girdiklerini söyleyen Necati Karaoğlu, tercih sıralamasında hastanenin ilk sıralara geldiğini kaydetti. 2011 yılında 554 bin hastanın muayenesinin yapıldığını belirten Karaoğlu, bu rakamın 2012’de yüzde 10 oranında artması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Ziyarette konuşan Alaettin Demirbağ da, yoğunluk yaşayan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin çok kısa sürede yeni binasına kavuşacağını belirterek, “Yeni hastane binası için çalışmalara başlandı. Bundan sonra bu süreci hızlandırmak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi. Vatandaşların son yıllarda özel hastanelerin acilinde de muayene olabildiğine dikkat çeken Demirbağ, “Bu durum yalnızca acil ihtiyaçları için geçerlidir. Acil olmayan durumlar için özel hastaneleri tercih eden vatandaşlar aradaki ücret farkını da ödemek zorundadır” diye konuştu.

 

“HEM TEDAVİ ETMEYE HEM BİLGİLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

AK Parti heyeti, Çerkezköy Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Demirbağ, sağlık sektöründe çalışanların işlerinin çok zor olduğunu belirtti. Doktorlar olarak hem sağlık sorunlarını çözmeye çalıştıklarını hem de hastaları eğitmeye çalıştıklarını söyleyen Operatör Dr. Ahmet Türker de, “Hastanın neyi olduğunu, bu süreçte ne yapması gerektiğini, hastalıktan korunması için yapması gerekenleri onlara anlatarak bir yandan eğitim de vermiş oluyoruz” dedi.

 

“DEVLET ÖZEL HASTANELERİN KAPANMASINI İSTEMEZ”

 

AK Parti heyetinin son durağı ise Özel Optimed Hastanesi oldu. Beraberindekilerle birlikte Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan’ı ziyaret eden Demirbağ “Son zamanlarda özel ile devlet hastanesi arasında pek bir fark kalmadı. Bundan özel hastaneler ekonomik olarak olumsuz etkileniyor olabilir. Ama bu geçici bir durum. Mevcut sorunlar, yapılan çalışmalarla çözülecektir. Devlet kesinlikle özel hastanelerin kapanmasını istemez. Sonuçta özel hastaneler vatandaş için bir tercih noktası olduğu kadar, devlet için de bir gelir kaynağı durumundadır. Vatandaşın isteklerinin sonu gelmez. Devlet hastanesinde bir gecede ortalama 500 vatandaş acile gidiyor. Özel hastaneler bu yükü büyük ölçüde hafifletiyor” dedi.

 

BÜTÇE YETERSİZ

 

Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan da, devletin son 5 yıldır bütçeyi kıstığını belirterek, “Bu yıl bizim için çok zor bir yıl olacak. Bazı özel hastaneler kapanabilir. Bizim de yatırım planlarımız vardı. Şuan bu yatırımları gerçekleştirmekten korkuyoruz. Hastanemizde 300 personel çalışıyor. Devlet bütçesi ile her şeyin altından kalkmak mümkün değil. Fakat tamamlayıcı sigorta ile bu durum iyileştirilebilir. Masrafların bir kısmı sigortadan karşılanırken kalan kısım özel sigortadan karşılanabilmeli. Bu uygulama yurt dışında mevcut. Bizde ise masraflar ya özel sigortadan karşılanacak  ya da sosyal sigortadan. Bu bağlamda özel sigorta poliçelerinde de indirim yapılmalı. Herkes sağlık hizmetlerinin parasız olmasını ister ama bunun için ayrılan bütçe yetersiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 
 

           

 

                                                                   

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10