Hareketlilik Projesi için Hollanda’ya gidecekler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dün dernek binasında basın açıklaması yaptı. Yaklaşık yedi ay önce başvurusunda bulundukları Leonardo da Vinci Hareketlilik

Çerkezköy 14.03.2012 18:41:00 0
Hareketlilik Projesi için Hollanda’ya gidecekler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve başkan yardımcısı Mehmet Esen Pazar günü Hollanda’ya giderek oradaki engellilerin zorluklarla nasıl mücadele ettiklerini yerinde inceleyecekler.

 

BAŞVURULAR KABUL EDİLDİ

 

Dün saat 11.30’da basın açıklaması yapan Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında ‘Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi’ne katılmak için yaklaşık 7 ay önce talepte bulundukları hizmet pasaportu başvurularının kabul edildiğini belirterek “Pazar günü ikisi Çerkezköy Şubesinden olmak üzere Türkiye’den toplam dokuz kişi bir haftalık Hollanda gezisine gideceğiz. Oradaki bütün masraflarımızı seyahat, yeme içme ve konaklama ihtiyaçlarımızı Avrupa Birliği’nin sağladığı program karşılayacak” dedi.

 

ORDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İZLEYECEKLER

 

Türkiye’nin de bu programa belli miktarda para verdiğini belirten Çetinkaya, “Çerkezköy’den ben ve yardımcım Mehmet Enes gideceğiz. Oradaki engellilerin eğitimini, istihdam çalışmalarını ve zorluklarla karşı izlenen yolunu yerinde izleyeceğiz. Hollanda’daki engelli bir dernekle kardeş dernek oluşumunu yapacağız. Bizim için güzel bir çalışma ve deneyim olacak. Dernek çatısı altında çok daha verimli olacağımıza ve arkadaşlarımıza yol göstereceğimize inanıyorum” dedi.

 

Haber / Sedat KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10