Ülke ekonomisine yılda 15 milyar TL tasarruf sağladı

Dünya genelinde 44 fabrikası, Türkiye’de de 5 fabrikası bulunan YTONG yetkilileri, Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çerkezköy Temsilciliği işbirliği ile önceki gün

Çerkezköy 14.03.2012 18:49:00 0
Ülke ekonomisine yılda 15 milyar TL tasarruf sağladı

Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çerkezköy Temsilciliği, önceki gün saat 15.00’da Belediye Nikah Salonu’nda, ‘Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler’ ve ‘Yanmaz cephe Sistemi ve Isı Yalıtımı Hesaplama Programı’ konulu bir seminer düzenledi. 

 

BELEDİYELERİN İMAR MÜDÜRLÜKLERİ KATILDI

 

Önceki gün Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu’nda, ‘Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler’ ve ‘Yanmaz Cephe Sistemi ve Isı Yalıtımı Hesaplama Programı’ kapsamında düzenlenen seminere Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy ve Velimeşe Belediyelerinin İmar Müdürlüğü personellerinin yanı sıra inşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhitler de katıldı.

 

6. FABRİKA TRABZON’DA AÇILACAK

 

Seminerde ‘Enerji Tasarrufunda Çevre Dostu Çözümler’ konusunda sunum yapan YTONG Satış Koordinatörü Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat, YTONG ve ürünleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Dünyada 44 fabrikada yılda toplam 10 milyon metreküp YTONG ürünü üretildiğini söyleyen Ertokat, “Türkiye’de 1965’te Pendik’te kurulan merkez fabrikamızın dışında Antalya, Gaziantep, Bilecik ve Tekirdağ’da da fabrikalarımız var. Trabzon’da yapılması planlanan 6. fabrika için de yer alımı yapıldı” dedi.

 

15 MİLYAR TL TASARRUF SAĞLANDI

 

Van’da yapılması planlanan toplu konut inşaatları için de bu bölgeye YTONG ürünlerinin sevk edildiğini belirten YTONG Satış Koordinatörü Nuri Ertokat, “Ülkemizdeki fabrikalar yılda 2 milyon metreküp YTONG üretimi gerçekleştirdi. YTONG fabrikalarının bulunduğu ülkeler sıralamasına bakıldığında bu rakamla ülkemiz, dördüncü sırada yer alıyor” dedi. Makine Yüksek Mühendisi Nuri Ertokat, YTONG’un konutlardaki ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu ile ülke ekonomisine yılda15 milyar TL tasarruf sağladığını kaydetti.

 

HESAPLAMALAR KOLAYLAŞACAK

 

YTONG Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Atilla Ekşi de ‘Binalarda Isı Yalıtımı Hesaplama Programı’ konusunda bilgiler verdi. Programın Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği tarafından hazırlandığını ve ‘Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı’nın öngördüğü ısı yalıtım koşullarını en ekonomik şekilde tasarlayarak, hesaplamasını yaptığını söyleyen Atilla Ekşi, “Program tasarımcıya büyük zaman kazandırıyor. Söz konusu bilgisayar yazılımının yeni versiyonu şuanda piyasada mevcut. Asmolen döşeme alternatiflerinin artırıldığı bu yeni versiyonda, kullanıcılar gazbeton, bims ve tuğla asmolen döşemelerin hesaplarını da kolaylıkla yapılabilecek” diye konuştu. Seminere YTONG İş Geliştirme Uzmanı Gökben Güven Özçiçek ile Reklam ve Tanıtma Uzmanı Onur Kaya da katıldı

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10