VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ BARAKADA HİZMET VERİYOR

Çorlu’da Sağlık Bakanlığı tarafından 'kullanılamaz raporu' üzerine bir barakaya taşınan Verem Savaş Dispanseri'nde bir haftadır röntgen cihazları çalışmıyor.

Çerkezköy 15.03.2012 17:35:00 0
VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ BARAKADA HİZMET VERİYOR

 BAKANLIK ‘KULLANILAMAZ’ RAPORU VERDİ

Dispansere gitmek isteyen vatandaşlar, tahta paletlerin üzerinden geçerek içeriye girebiliyor. Sağlık Bakanlığı, 15 gün önce Nusratiye Mahallesi Alipaşa Meydanı'nda bulunan Verem Savaş Dispanseri binasında inceleme yaparak 'kullanılamaz' raporu verdi. Yaklaşık 50 yıllık olan binayı boşaltma kararı alan Çorlu Grup Sağlık Başkanlığı, dispanseri Emlak Konutları bölgesinde tek katlı barakaya taşıdı. 10 gündür bu barakada hizmet veren dispanserin röntgen cihazlarının çalışmaması gelen hastaların tepkisine neden oldu.
ÇAMURLU YOLLARDAN GEÇİYORLAR
Yolu ve bahçesi çamur içinde olan dispansere gitmek isteyen vatandaşlar girişin önüne konulan tahta paletlerin üzerine basarak içeri girebiliyor. Özellikle iş yerine verilmek üzere dispansere akciğer filmi çektirmeye gidenler röntgen cihazlarının çalışmamasından dolayı çok mağdur olduklarını söyledi. İki aylık bebeğini aşı yaptırmak için Misinli Beldesi'nden dispansere geldiğini belirten Behçet Danış, “Bir tabela yok, zor bulduk ancak içerisi çok soğuk kaloriferler yanmıyor. Anneler için bebeklerini emzirecek hiçbir yer yok. Girişi bile çamur içinde. Söylenecek bir şey yok” dedi.  İşyerine verilmek üzere akciğer röntgeni çektirmek için gelen Doğan Bilkay ise, "Cihazlar çalışmıyor özelde çektirip getireceğim doktor bakacak. Çok zor buldum bununla birlikte Verem Savaş Dispanserinin bu kadar küçük bir yere taşınması doğru değil" dedi. 

0282 726 91 91
0282 747 65 10