Uygulamalı eğitim projesi için Berlin’e gidecekler

Veliköy Çok Programlı Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Yasemin Özen ve öğrenciler Bahar Genç, Sevcan Çakır, Özgül Yıldırım, Döndü Bektaş, Sedef Saraç, Leonardo da Vinci Hareketlilik projesinin &#

Çerkezköy 15.03.2012 19:36:00 0
Uygulamalı eğitim projesi için Berlin’e gidecekler

Veliköy Çok Programlı Lisesi, Leonardo da Vinci Hareketlilik projesinin “Bilgisayar Destekli Tasarım Programı CATİA’nın Uygulamalı Eğitimi için Pazar günü Almanya’nın Berlin şehrine gidecek. 

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİLER

 

Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Levent Köksalan, Bilgisayar Destekli Tasarım Programı CATİA’nın Uygulamalı Eğitimine katılacak olan Bilgisayar Öğretmeni Yasemin Özen ve öğrenciler Bahar Genç, Sevcan Çakır, Özgül Yıldırım, Döndü Bektaş, Sedef Saraç ile birlikte Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ı ziyaret etti.

 

15 GÜN EĞİTİM ALACAKLAR

 

15 gün boyunca Almanya Berlin’de öğrencilerin uygulamalı eğitim alacağını ifade eden Bilgisayar öğretmeni Yasemin Özen “Saray Anadolu Teknik Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin hazırladığı ve okulumuzun katılımcı ortak olduğu “Bilgisayar Destekli Tasarım Programı CATİA’nın Uygulamalı Eğitimi” projesi kabul edildi. 3 grubun katılacağı projede biz birinci grup olarak Almanya Berlin’e gideceğiz. İkinci grup Hollanda’ya, üçüncü grup ise İtalya’ya gidecek” dedi. 

 

BEŞ ÖĞRENCİ KATILACAK

 

Kendisi ile birlikte okulun bilişim teknolojileri alanında başarılı 5 öğrencisinin de katılacağı projenin tüm giderlerinin Avrupa Birliği desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından karşılanacağını ifade eden Özen “Proje okulumuz öğrencilerinin farklı kültürleri tanımalarını, meslekleri ile ilgili yeni yöntem ve teknikleri öğrenerek, yenilikçi ve modern yaklaşımlar hakkında bilgi edinmelerini sağlayacak” dedi.

 

“ALMANYA’DAKİ OKULLARI İNCELEYİN”

 

Böyle bir projeye Çerkezköy’den öğrencilerin katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da “Size tavsiyem oradaki okulları inceleyin. Türkiye’deki okullar ile Almanya’daki okulların eğitim düzeylerini karşılaştırın. Sizlere 15 gün boyunca eğitimlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10