Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi açıldı

Engelliler için başlatılan “Eğitim Her Engeli Aşar” Projesinin tanıtım toplantısına katılmak ve Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin açılışını gerçekleştirmek iç

Çerkezköy 19.03.2012 08:00:00 0
Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi açıldı
“Aydınlan Aydınlat” projesi kapsamında Tekirdağ’a gelen ve Tekirdağ’daki programın ardından “Eğitim Her Engeli” aşar projesinin Çerkezköy’deki tanıtım toplantısına karılan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin açılış törenine katıldı.
DERNEĞİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Önceki gün Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve eşi Zehra Kemelek ile birlikte Lapizza İş Merkezi’nde bulunan Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin açılışını yapan Nadir Alparslan, derneğin çalışmaları ile ilgili de bilgiler aldı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Şube Başkanı Fevzi Durmuş, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kurslarla engellilere eğitim ve İŞKUR desteğiyle onları istihdam ettiklerini belirtti.
KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDI
Adını, özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında duyuran Bilal Göregen de açılış töreninde katılımcılara darbuka ile şov yaptı. Darbuka gösterisinin ardından Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından açılan kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Dr. Gökhan İnce ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.
BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nde düzenlenen programın ardından beraberindekilerle birlikte Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Dr. Gökhan İnce’yi ziyaret eden Nadir Alparslan, Çerkezköy ve belediyenin çalışmalarına ilişkin İnce’den bilgiler aldı. Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne kavuşacağını anımsatan Başkan Vekili İnce, Çerkezköy ve beldelerin tek elden yönetilmesini arzu ettiklerini belirterek “beldeler ilçeye bağlanmasa bile biz Çerkezköy için en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Belediyenin Çerkezköy’deki engelliler için hayata geçirmeyi planladığı ve belediye meclisinin de onayladığı kültür merkezi projesinden de bahseden İnce, belediye olarak bundan sonra da engellilerin eve hapsolmadan sosyal hayata katılabilmeleri için çalışacaklarını söyledi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10