Kayıtlı olmayan esnaflar tezgah açamayacak

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, ''Pazarcının kültürü, Türkiye'deki birçok toplumun kültüründen fazladır'' dedi.

Çorlu 19.03.2012 08:41:00 0
Kayıtlı olmayan esnaflar tezgah açamayacak

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, Çorlu Pazarcılar Odası tarafından Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda seyyar pazarcı esnafı ile bir araya geldi. Toplantıda, 5957 sayılı Haller Yasası hakkında seyyar pazarcı esnafına bilgiler veren Çakman, vergi ödeyenle ödemeyen arasındaki rekabetin, yeni düzenlenen kanunla ortadan kaldırıldığını belirtti.  

 

KAYITLI OLMAYANLARA UYARI

 

2013 yılının başında yürürlüğe girecek olan yani düzenlemeyle birlikte odaya kayıtlı olmayan pazarcı esnafının tezgah açamayacağını ifade eden Çakman “Yeni düzenlenen kanun çerçevesinde odaya kayıtlı olmayan esnaf tezgah açıp satış yapamayacak. Sadece kayıtlı esnaflar tezgahını açabilecek. Bu kapsamanda, esnaf gerekli prosedürü yerine getirdikten sonra üreticiden direkt olarak mal alarak perakende olarak satabilecek” dedi. 

 

PAZARCILAR TAHSİSÇİ DURUMUNDA

 

Türkiye genelinde 94 odalarının olduğunu belirten Çakman, 5957 sayılı haller yasasında, birçok yeni düzenlemenin getirildiğini ve bunların pazarcı esnafını yakından ilgilendirdiğini söyledi. Yeni düzenlemede tarım ürünlerinin de kayıt altına alındığını belirten TÜSPAF Başkanı Mehmet Çakman “Türkiye'de şuan toplam 330 bin kayıtlı pazarcı esnafı var. Bunların bir bu kadarı da kayıtsız olduğunu düşünürsek, toplam 1 milyona yakın pazarcı esnafının olduğunu görürüz. Yeni yapılması planlanan ve uzun dönemde hayata geçecek olan yeni pazar yerlerinde, ibadet edecek, sosyal olarak kullanılacak ve dinlenecek yerlerin de olmasını istiyoruz. Bu konuda kurumlarla olan diyaloglarımız sürüyor. Yeni düzenlenen 5957 sayılı haller kanununda, bundan böyle pazarcılar tahsisçi durumda” dedi. 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10