Çanakkale bir milletin varoluş destanıdır

18 Mart şehitleri Anma Günü dolayısıyla açıklama yapan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek “Tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu aziz milletimiz, atalarından aldığı güç ve cesaretle nice büyük za

Çerkezköy 19.03.2012 09:15:00 0
Çanakkale bir milletin varoluş destanıdır

18 Mart şehitleri Anma Günü dolayısıyla açıklama yapan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek “Tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu aziz milletimiz, atalarından aldığı güç ve cesaretle nice büyük zaferlere imza atmıştır. Her biri insanlık, hak ve adalet dersleriyle dolu bu zaferlerden biri de Çanakkale Zaferidir” dedi.

 

KINALI KUZULARIN ASLAN KESİLDİĞİ ER MEYDANI

 

Türk milletinin Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı güç ve cesaretle kendisinden kalabalık düşmanı yenmeyi başardığını ve Türk askerinin Atası’nın “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” emriyle en kutsal varlığı olan canını bu uğurda feda ettiği ifade eden Kemelek “Bu zafer, bir milletin varoluş destanıdır. Bu zafer, kınalı kuzuların aslan kesildiği er meydanıdır. Bu zafer, bir milletin adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırdığı kader günüdür” dedi. 

 

BİZE DÜŞEN ULUSAL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK

 

“Türkiye Cumhuriyeti'nin geliştirilmesi, her alanda yücelmesi ve çağdaş değerlerin yerleştirilmesi için herkes büyük özveriyle çalışmış, yurttaşlarımız yurt içinde ve yurt dışında Devlet adına üstlendikleri tüm görevlerde üstün hizmet anlayışıyla ülkeleri için canlarını feda etmekten çekinmemişlerdir” diyen Vali Kemelek, bugün bağımsız, onurlu ve başı dik bir Ulus olarak özgürce yaşıyor ve çağdaşlaşma yolunda ilerliyorsak, bunu şehitlerimize ve ülkesi için her şeyini ortaya koyan yurttaşlarımıza borçlu olduğumuzu söyledi. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerin her zaman Türk milletinin gönlünde yaşayacağını ifade eden Kemelek “Bugün bizlere düşen görev; Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü, birlik, beraberliğimizi korumak, ulusal değerlerimize sahip çıkmak ve bizden sonraki nesillere emanet etmektir” dedi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10