Samsun’da Çerkezköy’ü temsil etti

Samsun Valiliği öncülüğünde yapılan 'Türkiye'nin Kadın Hikayeleri Samsun'da' başlıklı programda Tekirdağ’ı Çerkezköy’lü Latife Dilek temsil etti.

Çerkezköy 19.03.2012 19:20:00 0
Samsun’da Çerkezköy’ü temsil etti

Samsun Valiliği öncülüğünde yapılan "Türkiye'nin Kadın Hikayeleri Samsun'da" başlıklı programda Tekirdağ’ı Çerkezköy’lü Latife Dilek temsil etti.

 

ÇTSO’YU ZİYARET ETTİLER

 

Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Emre Güngör, Çerkezköy temsilcileri Gülçin Uygun ve Ayşenur Taş ile Samsun’da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Hikayeleri Samsun’da” isimli proje kapsamında 81 ilden gelen başarılı rol model kadınların bir araya geldiği toplantıda Tekirdağ’ı temsil eden Latife Dilek dün saat 13.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever’i ziyaret etti.

 

2007 YILINDA KURULDU

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kadın Girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünü kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek üzere; 2007 yılında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun kurulduğunu belirten Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Emre Güngör “TOBB Kadın Girişimciler Kurulları kendi sahalarında lider konumda olan İş Kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliğini destekleyen kamu kurum ve kuruluşu temsilciliklerinden müteşekkir bir yapıdır” dedi. 

 

“LATİFE DİLEK’İ ÖRNEK GÖSTERDİK”

 

Tekirdağ Kadın Girişimciler Kuruluna üye olacak kadınların Ticaret Odasına kayıt olmaları ve ticaret hayatında işlerini yürütüyor olmaları gerektiğini ifade eden Güngör “Amacımız Tekirdağ’da kadınımızı aktif olarak iş hayatına kazandırmak. Bu yıl ilk kez yapılan projede Latife Teyze’yi örnek olduğu için destekledik. Latife Teyze çalışmanın yaşının olmadığını herkese gösterdi. Çoğu üniversite mezunu kadınlarımız evlerinde oturuyorlar. Herkesi iş hayatına teşvik etmek ve çalışmanın yaşının olmadığını ifade etmek için Latife Dilek’i örnek gösterdik” dedi.

 

HAYATLARI KİTAPLAŞTIRILACAK

 

Samsun’daki etkinliğe katılan 81 kadının hayat hikayelerinin kitap ve cd olarak dağıtılacağını ifade eden Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Emre Güngör, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile ilgili de bilgi vererek “Uygulamalı girişimcilik kurslarımızı 12 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında yapmak istiyoruz. 72 saat boyunca 40 kişilik talep var. Bu projede başarılı olanlara KOSGEB ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kredi verilecek” diye konuştu.

 

MANTI İMALATI YAPIYORUM

 

Projede Tekirdağ’ı temsil eden Latife Dilek de iş hayatına İstanbul’da başladığını belirterek “65 yaşındayım. İlkokulu dışardan bitirerek ehliyetimi aldım. İş hayatına İstanbul’da atıldım. Serbest iş yaparak halı alıp satıyordum. 5 çocuğum bulunuyor. 12 yıldır Kapaklı’da oturuyorum. 10 yıl boyuncu hayvancılık yaptım. Şimdi ise altı aydır Misafir Mantı Evi’nde mantı imalatı yapıyoruz. Kazandığımız paranın bir miktarı ile hayır kurumlarına ve engelli çocuklarımıza yardımda bulunuyorum. Kapı kapı fabrikaları dolaşarak malzemelerimizi pazarlıyoruz” dedi.

 

HERKES DESTEK VERMELİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, bu projede Tekirdağ’ı Çerkezköy’den bir kadın girişimcinin temsil etmesinin diğer kadınlar için de örnek olduğunu belirterek, bu gibi projelere herkesin destek olması gerektiğini ifade etti. Ziyaretin sonunda Dursun Ali Tever, Latife Dilek’e günün anlam ve önemini belirten plaket takdim etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10