Ekmeğin gramı ve ücreti yeniden belirlendi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart Ayı Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Şubat ayı gelir giderleri kabul edilirken, 300 gram olan ekmeğin asgari 250 grama indirilmesi ve 70 kuruştan satılma

Çerkezköy 19.03.2012 19:39:00 0
Ekmeğin gramı ve ücreti yeniden belirlendi
Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı dün saat 17.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
ŞUBAT AYI GELİR GİDERLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının ilk gündem maddesinde 20.02.2012 tarihli ve 36 sayılı Meclis Toplantı Tutanağı okunarak imza altına alındı. Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz’ın red oyu verdiği gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2012 yılı Şubat ayı gelir-gider, banka cetveli ve mizanı görüşüldü. Gündem maddesine ilişkin raporları okuyan ÇTSO Genel Sekreteri Selma Uğurlu, “Kayıtlı ücretler 7 bin 375 TL, Yıllık Aidatlar 52 bin 623 TL, Munzam Aidatlar 29 bin 886 TL, Yapılan Hizmetler Karşılığı Alınan Ücretler 25 bin 755 TL, Belge Bedelleri 4 bin 305 TL, Faiz Gelirleri 17 bin 210 TL ve Sair Gelirler de 9 bin 623 TL olmak üzere Toplam Şubat Ayı Geliri 146 bin 778 TL’dir” dedi ve Şubat ayı gelirinin bütçeye göre gerçekleşme oranının yüzde 15 olduğunu ifade etti.
RED OYU VERDİLER
ÇTSO Şubat Ayı Gider Tablosu hakkında da meclis üyelerini bilgilendiren Selma Uğurlu, “Personel Giderleri 33 bin 642 TL, Dışarıdan Sağlanan Fayda ve Hizmetler, 21 bin 690 TL, Basın Yayın Giderleri 8 bin 724 TL, Sabit Kıymetler Gideri 160 TL, Seyahat ve Yol Giderleri 2 bin 364 TL, Eğitim ve Fuar Giderleri 12 bin 533 TL, vergi, Resim ve Harçlar 522 TL ve Finansman Giderleri de 21 TL olmak üzere Toplam Şubat Ayı Giderleri 79 bin 657 TL’dir” diye konuştu. Selma Uğurlu Şubat ayı Giderlerinin bütçeye göre gerçekleşme oranının ise yüzde 10 olarak belirlendiğini ifade etti. Bankalardaki toplam paranın 905 bin 857 TL, Genel Toplam’ın ise 906 bin 232 TL olduğu belirtildi. Şubat Ayı Gider Tablosu ve Bankalar Cetveli meclis tarafından Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 
NEDENİNİ SORDU
Daha önceki toplantılarda oda parasının yerli ve büyük bankalarda bulunmasının daha güvenli olacağına dair alınan meclis kararını hatırlatan Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, “Geçtiğimiz haftalarda Yapıkredi Bankası’nda bulunan hesabımız Yönetim Kurulu kararı olmadan ING Bank’a geçirilmiş. Bunun nedeni nedir” diye sordu. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de ilgili kararın alınması için zaman olmadığını ve inisiyatif kullanması gerektiğini, tamamen oda menfaatleri düşünülerek bu kararın alındığını, en uygun kredi oranını söz konusu banka verdiği için orasının seçildiğini ifade etti. Meclis üyesi Taha Ülker de herhangi bir yönetim kurulunda bankalardan alınacak tekliflerin en avantajlısının seçilmesine ilişkin genel bir karar alınması halinde bu gibi yanlış anlamaların önüne geçilebileceğini kaydetti.
EKMEĞİN GRAMI VE FİYATI YENİDEN BELİRLENDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği uyarınca ekmek gramajının 250 gram’a inmesi sebebi ile uygulanacak fiyat tarifesinin belirlenmesi görüşüldü. Konuya ilişkin Meslek Komitesi’nin daha önce 300 gram olan ekmeğin asgari 250 grama indirilerek 70 kuruştan satılması talebi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Islah OSB’lerin çalışma komisyonunda bulunması zorunlu olan ÇTSO’nun kuruluş aşamasında payına düşen masrafların görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili konuşan Dursun Ali Tever, odaların bu oluşumun içinde bulunmalarının zorunlu olduğunu belirterek, “Yarın öbür gün buraya sondaj yapılması gerekecek. Şuan resmi bir oluşum gerçekleşmediği için bunun masrafı da odamız tarafından karşılanacak. Valilikten gelen yazıda maliyetler için 7 bin 600 TL talepte bulundu. Bu tutar odanın Islah OSB için ödeyeceği paydan mahsup edilecek” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.
UZMAN ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Uzman ücretleri görüşüldü. 4 senedir Exper ve Exper Raportörlerine zam yapılmadığını hatırlatan Tever, “Diğer odalarla görüşerek aynı civarda rakamlar belirledik” dedi. Tever’in konuşmasının ardından Exper ücretinin 125 TL, Exper Rapotör ücretinin ise 100 TL olarak kararlaştırılması oy birliği ile kabul edildi.
BELEK DE TOPLANTIYA KATILDI
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından yeni meclis üyesi Seyfettin Belek üyelere kendini tanıttı. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de yeni üyeliğin Belek için hayırlı olmasını temenni ederek, 27 Mart saat 14.00’da bir eğitim semineri verileceğini, 5-6 Nisan’da da Doğan Cansızlar tarafından Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirme semineri düzenleneceğini söyledi.
GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMESİ İÇİN ÖNERGE VERDİLER
Toplantı sonunda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Yılmaz ise 2 Mart’ta Bakanlık Müfettişleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuna istinaden açılan 4 dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rahmi Yılmaz, davanın selameti ve delillerin karartılmaması için ÇTSO Genel Sekreteri Selma Uğurlu’nun görevden el çektirilmesi için meclis üyeleri Gürkan Kesim, kadir Uz ve Salih Yılmaz ile birlikte önerge verdiklerini söyledi.

Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10