“Kanun dışı yaptığımız hiçbir iş yok”

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, geçtiğimiz günlerde HAS Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın verdiği kahvaltıda Kızılpınar Belediye Meclisi’nin aldığı bazı karar

Çerkezköy 19.03.2012 19:51:00 0
“Kanun dışı yaptığımız hiçbir iş yok”

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, geçtiğimiz günlerde belediye faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan HAS Partili Meclis üyesi Hüseyin Şenses’in iddialarına cevap verdi.

 

YANLIŞ BİR İŞ YAPMADIK

 

İddiaların asılsız olduğunu savunan Korkmaz laf olsun torba dolsun zihniyeti ile bir şey yapılamayacağını belirterek “Belediyemizde kanun dışı olarak yapılan hiçbir iş göremezsiniz. Herkese hesap vermeye gerekli açıklamaları yapmaya da her zaman açığız. Hüseyin Şenses kimsenin dolduruşuna gelmesin. Bu açıklamaları birilerinin dolduruşuna gelip yapıyor” dedi. Gerek kendisine gerekse Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne hiçbir soru sormadan, bilgi edinmeden basına bilgiler verilmesinin son derece üzücü olduğunu söyleyen Korkmaz, “Şuana kadar yanlış bir iş yapmadık. Yanlış bir iş de yaparsak yanlışımızdan dönmesini de biliriz. HAS Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan’ın kafasında bir soru işareti varsa gelsin bize açık açık sorsun. Her anlamda gereken bilgiyi vermeye de hazırız. Bilgi edinme kanununa göre de zaten bunu yapmaya mecburuz” diye konuştu.

 

İDDİALARI YANITLADI

 

Kızılpınar Belediyesi olarak her zaman kurallara ve nizamlara uyduklarını kaydeden Faruk Korkmaz, siyasi rant sağlamak için bu tür açıklamalar yapan herkese verecek bir cevabının olduğunu söyledi. Daha sonra Hüseyin Şenses’in iddialarını tek tek yanıtlayan Faruk Korkmaz ve Kızılpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Recep Saygın, “İddia edildiği gibi ilave imar için 7 bin dönüm arazi imara açılmadı. 4 Şubat 2008’den beri toplam bin dönüm ilave imara açıldı. İki ay önceki meclis toplantısında 3 bin dönüm arazinin daha ilave imara açıldığı doğru fakat henüz gerçekleşen bir durum yok. Önce 17 kurumdan izin alınması gerekiyor. Daha sonra da 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın hazırlanması gerekli” açıklamalarında bulundu.

 

ŞUANDA HERHANGİ BİR UYGULAMA YOK

 

Hüseyin Şenses’in “363 numaralı parselde yapılacak uygulamaların takipçisi olacağız” şeklindeki açıklamalarına da cevap veren Faruk Korkmaz, “363 numaralı parsel şuan da tarla olarak görünüyor. Bu alanda yapılan herhangi bir uygulama yok” dedi. Belediyenin 50 metrekarelik arsasının da içinde yer aldığı yeşil alanın kiralanmasına ilişkin yapılan açıklamalara da değinen Faruk Korkmaz, “Biz oraya 50 metrekarelik alana baz istasyonu yaptırmayı düşünüyorduk. Konu mecliste komisyona havale edildi ve neticesinde de red edildi” dedi. Belediyenin 178 ada ile 300 ada arasındaki park alanında ve 380 ada ile 381 ada arasındaki park alanında 5 Ocak 2011 tarihli belediye meclis kararı ile plan tadilatı yapıldığını belirten Faruk Korkmaz, imar plan tadilatı yapılan arsa miktarının 2 katı kadar arazinin yeşil alana çevrildiğini belirtti. Şuanda Kızılpınar’da 100 dönüm yeşil alan bulunduğunu söyleyen Korkmaz, bunların içinde de toplam 24 tane park bulunduğunu ifade etti.

 

O PARALARLA DEVLETE OLAN BORÇLAR ÖDENDİ

 

Hüseyin Şenses’in, ‘Belediyeye ait arsaların satışı ile lise ve üst geçit yapılacaktı fakat bunlar için kredi çekildi’ iddiasını da cevaplayan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, arsaların satışı ile elde edilen parayla Emekli Sandığı, SSK, Vergi Dairesi ve Kredi gibi devlete olan tüm borçların ödendiğini söyledi. Sadece krediler için 2 milyar TL borç ödendiğini belirten Faruk Korkmaz, “Üst geçit için Karayollarına gönderdiğimiz proje kabul edilmedi. Bizim belirlediğimiz yerin 200 metre ilerisine yapılmasına ilişkin tavsiye raporu yolladılar fakat oraya yapılacak bir üst geçit halkın yararına olmaz, kullanışlı olmaz. Bu sebeple itirazda bulunduk. Yakında gelip yerinde inceleme yapacaklar. Lise için ise İller Bankası’ndan kredi çektik. Düzenli periyotlarla hak edişlerini ödüyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10