Oturulamaz raporlu binada yıkım gerginliği

Çorlu Belediyesi yıkım ekipleri çökme tehlikesi nedeniyle yıkılmasına karar verilen üç katlı binanın girişinde bulunan işyeri sahipleri ile tartışma yaşadı. Belediye ekipleri, tebligatlara rağmen d

Çorlu 20.03.2012 19:57:00 0
Oturulamaz raporlu binada yıkım gerginliği
Çorlu’da çökme tehlikesi nedeniyle yıkılmasına karar verilen üç katlı binanın girişinde bulunan işyeri sahipleri ile belediye yıkım ekipleri arasında tartışma çıktı.
OTURULAMAZ RAPORU VERİLMİŞTİ
Çorlu’da Nusratiye Mahallesi Fabrika Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binada çatlaklar oluşması üzerine bina sahipleri Çorlu Belediyesi'ne başvurarak inceleme yapılmasını istedi. Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, belediyenin talebi üzerine binada inceleme yaparak çökme tehlikesi olduğunu belirledi ve geçen yıl 'oturulamaz' raporu verdi. Çorlu Belediyesi, çökme riski olan binanın boşaltılması için işyeri sahiplerine ve kiracılara tebligat gönderdi. Üst katlar dükkanlarını boşaltırken, giriş katında bulunan 3 kiracı işyerlerini terk etmek istemedi.
SİZİN CAN GÜVENLİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Çorlu Belediyesi yıkım ekipleri, sabah saatlerinde 3 katlı binayı yıkmak için Fabrika Sokak'a geldi. Esnafın dükkanlarını hala boşaltılmadığını gören Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, burada bulunan bir dükkan sahibinin "Siz burayı yıkamazsınız" demesi üzerine "Ben sizin can güvenliğinizi düşünüyorum, ancak bunu yapmamız gerekiyor. Bu bina çökecek. Üniversite rapor verdi. Biz size boşaltmanız için tebligat yaptık" dedi. Yıkım ekipleri ile kiracılar arasındaki tartışmayı polis ekipleri önledi. Belediye ekipleri, çıkan tartışmanın ardından dükkan sahiplerine ve kiracılara işyerlerini boşaltmaları için bir hafta ek süre vererek yıkım yapmadan bölgeden ayrıldı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10