“Sanayi’nin en önemli unsuru arıtma tesisidir”

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Tekirdağ’daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet dün saat 13.00’da Çerkezköy’e gelerek Organize Sanayi Bölgesi’nde çeşitli incelemelerde bulundu.

Çerkezköy 22.03.2012 21:46:00 0
“Sanayi’nin en önemli unsuru arıtma tesisidir”
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Tekirdağ’daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet dün saat 13.00’da Çerkezköy’e gelerek Organize Sanayi Bölgesi’nde çeşitli incelemelerde bulundu.
ÇOSB’Yİ ZİYARET ETTİLER
Dün saat 13.00’de ÇOSB’ye gelen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Emre Güngör ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Atıcılar ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ile ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ile bir araya geldi. Toplantıda Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da hazır bulundu. 
“BÖLGEMİZİ TANIYACAKLAR”
Tekirdağ’dan gelen heyet, Ömer Sarıoğlu ve Mehmet Özdoğan tarafından kapıda karşılandı. Yemek öncesi bir konuşma yapan Ömer Sarıoğlu, gerçekleşen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Tekirdağ heyetimiz bir ay önce Mersin iline giderek Organize Sanayi Bölgelerini inceledi. Bugün de bizim bölgemize nazik bir ziyaret gerçekleştirdiler. Bugünkü ziyaret hem tanışma hem de bölgemizi tanıma adına güzel bir gezi olacak” dedi. 
“55 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR”
Ömer Sarıoğlu’nun konuşmasının ardından Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ÇOSB’yi tanıttı. Bölgenin bin 234 hektar alan üzerinde 325 büyük, 42 küçük sanayi parseli bulunduğunu ifade eden Özdoğan “Mevcut yapılaşmada halen 215 firma üretim yapıyor. 29 firma kapalı, 29 firma inşaat ve 19 firma ise proje halindedir. Ayrıca 16 adet de genel hizmet tesisi bulunmaktadır. Tekstil, Kimya, Plastik, Metal, Lastik, Kauçuk, elektrik, elektronik, gıda, sağlık bölgenin ağırlıklı sektörleridir. Bölgemizde 55 bin kişi istihdam ediliyor. Bölgemizde yıllık olarak 1 milyar 100 milyon kilovat elektrik enerjisi ve 28 milyon metre küp yıllık yer altı suyu çekilip kullanılmaktadır. Ayrıca 25 milyon metreküp yıllık atıksu bölgemize ait merkezi atıksu arıtma tesisinde mekanik, kimyasal ve biyolojik arıtmaya tabi tutulduktan sonra alıcı ortama deşarj edilmektedir” dedi.
ATIKSU TESİSİNİ GEZDİLER
Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen yemeğin ardından heyet, araçlarla Organize Sanayi Bölgesi çevresini gezdi. Sanayi Bölgesini gezen heyet son olarak da Veliköy’de bulunan ÇOSB’ye ait Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisini gezerek Arıtma Tesisi Çevre Grup Müdürü Servinaz Kuru’dan tesisin genel çalışması ile ilgili bilgiler aldı. 
“SANAYİNİN EN ÖNEMLİ UNSURU ARITMA TESİSİDİR”
Gezinin ardından açıklama yapan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek “Heyetimiz ile birlikte Mersin gezisi gerçekleştirmiştik. Bugün ise Çerkezköy Organize Bölgesine gelerek ilimizin genel değerlendirmesini yaptık. Ülkemizin ve bölgemizin kalkınması için heyetimiz ile birlikte beyin fırtınası yapıyoruz.  Sanayinin en önemli unsuru arıtma tesisidir. Bugün burada Türkiye’nin en büyük arıtma tesisinde eski ve yeni versiyonlarını gördük. Bugün bizi misafir eden Organize Sanayi Bölgesi yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi. Ziyaretin sonunda ise Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e şilt takdim etti.

 Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10