ÇESİAD heyeti, Tanzanya’dan döndü

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) 12 kişilik heyetle Tanzanya’ya sosyo-ekonomik gezi düzenledi.

Çerkezköy 25.03.2012 17:37:00 0
ÇESİAD heyeti, Tanzanya’dan döndü

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) 12 kişilik heyetle Tanzanya’ya sosyo-ekonomik gezi düzenledi.

 

GEZİ DÜZENLEDİLER

 

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atılım Beton’dan Umut Danış, Başak Demir’den Yaşar Aslan, Çerkezköy Eğitim Aş Genel Müdürü ve ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan, Bankasya Çerkezköy Şube Müdürü ve ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yaylak, ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, Mali Müşavir Anıl Birsen, Asbaş Nakliyat’tan Mustafa Asbaş, Yeşilyurt Emlak’tan Celal Yeşilyurt, Yapı Emlak-İdeal Marketleri’nden Dilaver Burak, ART Reklam’dan Erkan Ahmetoğlu, Özgün Bilgisayar’dan Mutlu Özgür ve Müslümoğulları İnşaat’tan Yasin Çelik’ten oluşan heyet, İstanbul’dan 7 saatlik yolculuğun ardından Dar-es Selam şehrine indi. Ertesi gün şehirde gezen heyet, otelleri, işyerlerini, toptancı halini, balık pazarını, denizden çıkan doğal hediyelik eşyalar pazarını, 1995 yılında çalışmalarına başlanan ve şuanda anaokulu olarak hizmet veren ilk Türk okulunu ziyaret etti.

 

SERMAYE İLE GİDİLİRSE ÇOK İYİ TİCARET YAPILABİLİR

 

Hint Okyanusu’nun kıyılarında da gezme imkanı bulan heyet, Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ve Türk Ticari Ateşesi Yılmaz Akçınar ile de bir araya gelerek kendisinden ticari konularda bilgi aldı. Geziyle ilgili bilgi veren ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, Tanzanya ile Türkiye’nin ticaretinin çok hızlı arttığını ve 2010 yılında 18 milyon dolar olan ihracatımızın 2011 yılında 192 milyon dolara çıktığını söyledi. Parlak, Tanzanya’nın dış ticarete çok açık olduğunu ve sermaye ile gidilirse çok kazançlı ticaret yapılabileceğini ifade etti.

 

 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10