Vural; Bölge terör örgütüne peşkeş çekildi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural Tekirdağ’a geldi. Vural, MHP İl Başkanlığı binası önünde MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP İl Ba

Çerkezköy 25.03.2012 17:55:00 0
Vural; Bölge terör örgütüne peşkeş çekildi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural Tekirdağ’a geldi. Vural, MHP İl Başkanlığı binası önünde MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP İl Başkanı Cezmi Tuna, Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Murat Ferhat Ersayın ve partililer tarafından karşılandı.

 

TERÖRÜ CESARETLENDİREN AK PARTİ’DİR

 

Tekirdağ  MHP İl bürosunda bir süre partililerle görüşen Oktay Vural, Şehit Binbaşı Serkan Doğan’ın Muratlı’daki ailesine de başsağlığı diledi. Partililerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Trakya ve Tekirdağ’da MHP ile buluşma potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek “Trakya’da MHP ve 3 hilalin yükselişi var. Trakya, Türkiye üzerinde oynanan oyunları biliyor” dedi. Çanakkale Deniz zaferi’nin kutlandığı bir dönemde terör örgütünün nevruzu bahane ederek dağdan ovaya indiğini, milletin huzurunu katlettiğini, ‘Çanakkale’de beraber cephedeydik’ diyenlerin nevruzu bahane ederek şehirlere indiğini söyleyen Vural, bölücüleri cesaretlendirenin de AK Parti hükümeti olduğunu savundu.

 

BÖLGE TERÖR ÖRGÜTÜNE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR

 

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Hükümetin Güney doğu politikalarını eleştirerek ”Bugün Terör örgütü ve bölücülüğün cesaretlendirildiği bir dönemde, Türkiye bitmiş olan bir terör örgütünü güçlendiren AKP hükümetinin bedelini ödüyor. Ne yazıktır ki coğrafyamızın bir parçası bu bölgesi pkkya peşkeş çekilmiştir. Bugün geldiğimiz bu noktada Diyarbakır’da doğuda İstiklal Marşı yerine sözde başka  bir marş çalınarak onlara saygı duyulan bir hale gelmiştir. Ama Trakya bunların farkında olunduğu bir yer. Başbakan maalesef şaşkın ve hükümet beceriksizdir. Bir başbakan hem terör örgütüyle görüşüyor cesaretlendiriyorlar şimdi de kalkmış başka bir tarafla ‘siyasi uzantıları ile görüşeceğiz’ diyorlar, bu olmaz hem görüşecek hem mücadele edecek, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi.

 

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ELİNİ KOLUNU BAĞLIYORLAR

 

Başbakanın yaptığı açıklamalara da değinen Oktay Vural, “Pkk eylem yapmadığı sürece operasyon yapılmayacak diyorlar. Bu, güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlamaktır. Barzani ile ortaklaşa terör örgütüne görüşme düzenleyerek terör örgütünün güçlenmesini sağlıyorlar, eğer bir hukuk devletinde kamu görevlileri hukukun dışına çıkmışsa yargının önünü kapatmamak gerekir. Başbakan hukukun önünü açmalıdır. Maalesef, Türkiye’nin politikaları bugün Suriye’de birbirini öldürenleri teşvik eden bir politikadır. Hükümet, Suriye’de özerk bir Kürt bölgesinin kurulmasında mihmandarlığa soyunmuştur. Irak’ta Barzani’yi kale alarak Suriye’nin bölünmesine yardımcı olmaktadır” dedi.

 

4+4+4 ,FORMÜLÜNÜ ELEŞTİRDİ

 

4+4+4 düzenlemesini de eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural “Ortaya çıkardıkları Milli Eğitim Reformu adı altındaki 4+4+4 formülü, gelecek nesillerimizin üzerinde oynanan bir oyundur” dedi. Bu nesli basit siyasi kutuplaşmalar ile heba etmek istemediklerini ifade eden Oktay Vural, “Bu nesil bizim neslimizdir. Bu konuda AKP ve CHP’den farklı bir duruş sergiliyoruz. Bu temel eğitimde etnik kişiliklere göre ayrım yapılmasını istemiyoruz” dedi. Oktay Vural, Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan ayrılarak Edirne’nin Havsa ilçesinde bir ocak açılışına katıldı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10