Gözsüz Köyü Süt İşleme Tesisi açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında tamamlanan Gözsüz Köyü süt işleme tesisi, düzenlenen törenl

Çerkezköy 25.03.2012 18:12:00 0
Gözsüz Köyü Süt İşleme Tesisi açıldı
 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında tamamlanan Gözsüz Köyü süt işleme tesisi, düzenlenen törenle açıldı.

 

3 AYDA 53 MİLYON TL TARIMSAL DESTEK VERİLDİ

 

Açılışta konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ürün ve üreticiye destek sağlamaya devam ettiğini ifade eden Akbulut, son yıllarda Tekirdağ'da ve Türkiye'de ürünlere yapılan desteklemelerin arttırıldığını belirterek “2012'de yani son 3 aydan bu yana 29 bin aileye 53 milyon TL tarımsal destek yapıldı" dedi.

 

2011 YILINDA TEKİRDAĞLI SÜT ÜRETİCİSİNE 15 MİLYON TL DESTEK

 

Süt üreticisine 2011'de Tekirdağ'da 15 milyon TL destek verildiğini ifade eden Akbulut, "Süt konusu biraz sorunlu bir alandı. Fakat bugün fiyatlar 80 kuruşa kadar çıktı. Nispeten değeri oldukça iyi bir hale geldi ama desteklemeler de yüzde 100 arttırıldı" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı öğrencilere süt dağıtımı uygulaması konusunda da açıklamalarda bulunan Akbulut, “İlkokulda 1. sınıftan 5. sınıf dahil, bütün sınıflarda her gün hem çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmeleri hem üreticilerimizin desteklenmesi amacıyla süt dağıtımına başlıyoruz. Bununla ilgili çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı hazırladı. Çok yakın zamanda bu dağıtım başlıyor. Hem sağlıklı nesiller yetiştirmek açısından hem de üreticilerimizin sütlerinin daha iyi değerlendirilmesi, daha iyi tüketim alanı bulması ve arz talep dengesinin daha iyi korunması açısından çok önemli bir hizmet" dedi.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Konuşmanın ardından, Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve beraberindekilerle birlikte tesisin açılışını yaparak tesiste incelemelerde bulundu.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10