“Çanakkale; Osmanlı’nın son, Cumhuriyet’in ön sözüdür”

Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kızılpınar Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. “Çanakkale Ruhu” isimli konferans veren Araştırmacı-Yaza

Çerkezköy 26.03.2012 20:26:00 0
“Çanakkale; Osmanlı’nın son, Cumhuriyet’in ön sözüdür”

Kızılpınar Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla “Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenledi.

 

ÇANAKKALE RUHU CANLANDI

 

Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Belediye Meclis Üyeleri, Demokrat Parti Kızılpınar Belde Başkanı Halit Er, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Yaraşır, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, muhtarlar, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

“CANLARINI SEVE SEVE VERDİLER”

 

Programda açılış konuşmasını yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, konferansa katılan herkese teşekkür ederek “Çanakkale’de cennet vatanımızın dört bir yanından gelenler koyun koyuna yatıyor. Onlar bayrak inmesin, ezanlar susmasın diyerek canlarını seve seve verdiler. Sizlere büyük işler düşüyor. Geçmişinizi unutmadan geleceğinizi planlayın. Türkiye’nin hiçbir ailesi yok ki şehit vermesin. Onun için geçmişimiz her zaman zihnimizde canlansın. Atalarımız bu ülkede bizlerin daha rahat etmesi için bayrak, ezan uğruna canlarını verdiler” dedi.

 

‘’ORATORYO BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI’’

 

Konuşmaların ardından Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘oratoryo’ sahnelendi. Çanakkale Savaşı’ndaki mücadelenin anlatıldığı ‘oratoryo’ büyük beğeni topladı.

 

ÇANAKKALE ZAFERİ OLMASAYDI İSTİKLAL MARŞI OLMAYACAKTI

 

Oratoryonun ardından Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu “Çanakkale Ruhu” konulu bir konferans verdi. Bir toplumda yetişmiş insan gücünün, ailelerin ve devletin görevinin doğru insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Araştırmacı Yazar Yavuz Bahadıroğlu “Çanakkale Osmanlı’nın son sözü, cumhuriyetinin ön sözüdür. Çanakkale Zaferi olmasaydı, İstiklal Marşı da olmayacaktı. Çünkü kurtarılacak vatan kalmayacaktı" dedi. Bahadıroğlu, Çanakkale’nin aynı amaçlarla çarpışan farklı unsurların din kardeşliği çerçevesinde can verdiği ideallerde birlik olduğunu da vurguladı. 

 

“ÇANAKKALE YOKLUĞUN VE VARLIĞIN MÜCADELESİDİR”

 

“Bu topraklar bin yıldır üzerinde yaşamak için hak kazanmış milletimize şifadır. Bu topraklara göz dikmişlere ise bir zehirdir” diye konuşan Bahadıroğlu “Çanakkale yokluğun ve varlığın mücadelesidir. Tekniğin ve olağanüstü silahların değil Allah’a iman etmiş yüreklerin kazandığı bir savaştır. Çanakkale savaşına kadar 17 sene savaşmışsanız önce insan kaynaklarınız sonra da silah kaynaklarınız tükenir. Her şeyin bittiği bir dönemde 1915 yılında dünyanın tüm süper güçlerinin en güçlü silahlarla Çanakkale boğazına dayanmalarını tüm yokluklarımıza rağmen iman dolu göğsümüzle önledik.” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10