Engeller ‘rampa’ ile aşılıyor

Veliköy’de engellerin rahatça ulaşımını sağlamak amacıyla Aile Sağlığı Merkezi önünde engelliler için rampa çalışma devam ederken, yapımı devam eden ikinci ilköğretim okulu ve yeni ya

Çerkezköy 28.03.2012 18:59:00 0
Engeller ‘rampa’ ile aşılıyor

Veliköy’de engelilerin rahatça ulaşımını sağlamak amacıyla Aile Sağlığı Merkezi önünde engelliler için rampa çalışma devam ederken, yapımı devam eden ikinci ilköğretim okulu ve yeni yapılan kaldırımlara da engelli vatandaşlar için rampa yapıldı.

 

HER İNSANIN SORUMLULUĞU

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, ister doğuştan isterse de sonradan olsun, fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyetleri ve sorunları en aza indirmenin insani sorumluluğun doğal bir sonucu olduğunu söyledi. Engelli grubuna girenlerin herhangi bir eksiklik ve zayıflık hissine kapılmalarına müsaade etmeden, onları tümüyle kucaklayıp milletimizin saygın ve eşit bir ferdi olduklarını sürekli hatırlamak gerektiğini ifade eden Belindir “Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan, bu kardeşlerimizin artan sorunlarını çözmek ve taleplerini cevapsız bırakmamak için her fedakârlık yapılmalı ve her katkı verilmelidir. Yaptığımız çalışmalar sadece engel değil günlük yaşamı da kolaylaştırma amaçlıdır. Engelleri aşmanın sorumluluğu, yeni doğan çocuğunu bebek arabasına koyarak kaldırımda seyrine devam eden trafik ve can güvenliğinin sağlandığı bir caddede gönül rahatlığıyla alışverişe çıkan bir annenin korumacı ruhunun verdiği sorumluluk kadar büyüktür” dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10