Fidanlar toprakla buluştu

“Dünya Ormancılık Haftası” etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından fidan dikim töreni düzenlendi. Fidanların toprakla buluşturulduğu törende Çerke

Çerkezköy 28.03.2012 19:01:00 0
Fidanlar toprakla buluştu

Tekirdağ Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Dünya Ormancılık Haftası” etkinlikleri kapsamında Namık kemal Üniversitesi’nde fidan dikim töreni düzenlendi.

 

FİDAN DİKİMİ TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhan Arslan ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ Asker Alma Bölge Başkanı Albay Ali Kayan, Tekirdağ Jandarma Alay Komutanı Kazım Rıfkı Ayan,  öğretim elemanları, kamu kurumlarının temsilcileri ve Tema  topluluğu öğrencileri katıldı.

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Törende Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Yaşar “Sakın Kesme” ve Tekirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Alpkan Alkan “Telli Kavak” adlı şiirlerini okudu. Şiirlerin okunmasının ardından program 80. Yıl Özel İdare İlköğretim Okulu 1-A ve 1-B öğrencilerinin “Ağaç” ve “Orman” şarkılarını seslendirmesi ile devam etti. Şafak Alpertonga yönetimindeki Namık Kemal Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin, Tekirdağ yöresi halk oyunu gösterilerinin ardından Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun Tekirdağ’daki ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

 

ÇOSB’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

 

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, ormanların korunması ve çoğaltılmasının önemini vurgularken, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da belediye olarak çevre ile ilgili çalışmalarını anlattı. Konuşmaların ardından Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık tarafından Çerkezköy, Ergene Havzası Ağaçlandırma ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında 28 hektar orman alanı ve kilometrelik Avrupa otobanı bağlantı yolunda yapmış oldukları ağaçlandırma çalışmalarından dolayı Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu adına Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’a plaket verildi.

 

PERSONELLERE ONUR BELGESİ

 

“Dünya Ormancılık Haftası” etkinlikleri kapsamında, Orman teşkilatında yıllar önce emekli olan, Tekirdağ’da ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarına emek veren teknik ve idari personelden Cemal Tan, Ali Bora, Yılmaz Başkaya ve Ali Dinç’e onur belgesi verildi. Törenin ardından katılımcılar, Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları gözetiminde ağaç diktiler.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10