Geri Dönüşüm Fabrikası’ndaki yangın 5 saatte söndürülebildi

Karaağaç Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan Scholz Geri Dönüşüm Fabrikası’nda önceki akşam saatlerinde çıkan ve kısa sürede tüm fabrikayı saran yangın, itfaiye ekiplerinin aralıksız ?

Çerkezköy 28.03.2012 19:12:00 0
Geri Dönüşüm Fabrikası’ndaki yangın 5 saatte söndürülebildi

Karaağaç Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan Scholz Geri Dönüşüm Fabrikası’nda önceki akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle çıkan yangın saatler süren aralıksız çalışmanın ardından söndürülebildi. 

 

ÇEVRE BELEDİYELERDEN TAKVİYE İSTENDİ

 

Karaağaç'taki Scholz Geri Dönüşüm Tesisleri'nde önceki akşam saat 17.45’te çıkan yakın korku dolu anlar yaşattı. Yüzlerce buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev hurdalarının bulunduğu Scholz Geri Dönüşüm Tesisleri'nin depo kısmında çıkan yangın, kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Yangına ilk olarak Karaağaç Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, ekipler büyüyen yangına müdahalede yetersiz kalınca Çerkezköy OSB, BSH, Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy, Büyükyoncalı, Saray ve Çorlu Belediyesi itfaiye ekiplerinden de destek istendi. 112 Acil Servis ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi.

 

BİR VİNÇ KÜL OLDU

 

Zaman zaman patlamalarında da yaşandığı yangının daha da büyümemesi için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf etti. İtfaiye ekipleri bir yandan yangını söndürmeye çalışırken, bir yandan da yangının çevredeki diğer fabrikalara sıçramasını önlemeye çalıştı. Fabrika alev alev yanarken, gökyüzünü de siyah dumanlar kapladı.

 

5 SAATTE SÖNDÜRÜLEBİLDİ

 

İtfaiye ekiplerinin aralıksız müdahalesi ile yangın 5 saatte kontrol altına alınarak söndürülebildi. Tesiste bulunan bir vinçin de yanarak kül olduğu yangında büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Rüztü Eryılmaz, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan ile çok sayıda yetkili olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarını takip etti. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA – Ahmet KARDEŞ

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10