Sokollu Mehmet Paşa Cami ve Külliyesi Restore edilecek

Edirne Havsa’daki Sokollu Mehmet Paşa (Kasım Paşa) Camii ve Külliyesinin restore edileceği bildirildi. Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, ilçedeki tarihi ve kültürel değerlerin korunması için başlattık

Çerkezköy 29.03.2012 19:32:00 0
Sokollu Mehmet Paşa Cami ve Külliyesi Restore edilecek

Edirne Havsa’daki Sokollu Mehmet Paşa (Kasım Paşa) Camii ve Külliyesinin restore edileceği bildirildi. Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, ilçedeki tarihi ve kültürel değerlerin korunması için başlattıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

İHALEYE ÇIKILACAK

 

Sokollu Mehmet Paşa tarafından, 1572 yılında Hersek Sancak Beyi iken ölen oğlu Kurt Kasım Bey için yaptırılan Sokollu Mehmet Paşa (Kasım Paşa) Camii ve Külliyesinin restorasyonunun yapılması için Kaymakamlıkça hazırlanan "Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor" projsinin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini söyleyen Demirtaş, Trakya Kalkınma Ajansı ile protokol imzalanmasının ardından restorasyon için ihaleye çıkılacağını ifade etti. İhalenin ardından restorasyon çalışmasının başlayacağını belirten Kaymakam Demirtaş  “641 bin TL’ye mal olacak restorasyon çalışması 18 ayda tamamlanacak. Ancak biz, projeyi daha erken bitirmek istiyoruz” dedi.

 

TURİZM ALTYAPISI GELİŞECEK

 

Proje kapsamında, caminin son cemaat yerinin öncelikle aslına uygun olarak yapılacağını, daha sonra ise camide kısmi ve külliyedeki bazı eserlerin restore edileceğini ve çevre düzenlemesinin yapılacağını ifade eden Demirtaş projenin tamamlanması ile birlikte bölgenin turizm alt yapısının geliştirilmesine ciddi anlamda katkı sağlanacağını söyledi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10