Lise binası yükseliyor

Kapaklı’da 40 derslikli lisenin temeli atıldı. Temelinin atılması ile birlikte okulun inşaat çalışmasının başladığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, hayata

Çerkezköy 29.03.2012 19:45:00 0
Lise binası yükseliyor

 Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir Kapaklı Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek belediye tarafından başlatılan “Kapaklı Okuyor” kampanyası ile ilgili bilgi verdi. 

“KAPAKLI OKUYOR” KAMPANYASI DEVAM EDİYOR”
Kapaklı Belediyesi’nin düzenlediği “Kapaklı okuyor” kampanyasının devam ettiğini belirten Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir “Kampanya çerçevesinde Kapaklı’da bulunan okullarımıza sekizer kitap vermiştik. Bu süreç içersinde okullarda bulunan öğrenciler dönüşümlü olarak yedinci kitabı bitirerek son aşamaya geldiler. Yarışma okulların Türkçe öğretmenleri ve tüm öğretmenlerin sorumluluğunda devam ediyor. Öğretmenler de yarışmaya girecekler için sorular hazırlıyorlar. Sınavın birinci ayağı 4 Nisan tarihinde yapılacak. Bu sınavda dereceye giren öğrenciler 11 Nisan’da Kapaklı Belediyesi’nde gerçekleştirilecek programlarla ödüllerini alacaklar. Yaklaşık olarak bu zamana kadar dönüşümlü olarak 5 bin 500 kitap okundu” dedi.
LİSENİN TEMELİ ATILDI
Kapaklı Belediyesi olarak eğitime önem verdiklerini ifade eden İrfan Demir “40 derslikli okulun temeli atılarak su basmaları bitti. Şuanda inşaatı devam ediyor. Kapaklı Belediyesi olarak okula 2 milyon TL bağışta bulunmuştuk. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın imzaladığı anaokulu projesine ise 750 bin TL bağışladık. Beldemizde bulunan bütün okullarımızın ihtiyaçlarına ve taleplerine sene başından itibaren cevap verdik. Yıldızkent İlköğretim Okuluna konferans salonu, Sanayiciler İlköğretim Okuluna laboratuar, araç ve gereçler temin ettik, Kapaklı İlköğretim Okulunun dış cephe çalışmalarını gerçekleştirdik. Mehmet Elfide Erdegül İlköğretim Okuluna bilgisayar araç gereç kazandırdık. Kapaklı Çok Programlı Lisesinin de her zaman isteklerine cevap verdik” dedi.
“KAPALI PAZAR VE KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ”
Eğitim olarak sadece okullara değil, kuran kurslarına ve camilere de destekte bulunduklarını ifade eden Demir “Kapaklı’da güzel bir Kapalı Pazar ve Kültür Merkezi projemiz var. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10