Yüceer, il-ilçe emri uygulamasını sordu

İller arası özür grubuna bağlı yer değişikliği bulunanlar için öngörülen il-ilçe emri uygulamasından vazgeçildiğini, yeni uygulamaya göre bu yöndeki atama isteklerinin öğretmen ihtiyacına g

Çerkezköy 30.03.2012 18:27:00 0
Yüceer, il-ilçe emri uygulamasını sordu

İller arası özür grubuna bağlı yer değişikliği bulunanlar için öngörülen il-ilçe emri uygulamasından vazgeçildiğini, yeni uygulamaya göre bu yöndeki atama isteklerinin öğretmen ihtiyacına göre belirleneceğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 

HAK ETTİKLERİ DEĞER VERİLMİYOR

 

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve öğretmenlerin bu kutsal mesleği yerine getirebilmek için ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveriyle geleceğimiz olan çocuklarımıza eğitim verdiğini ifade eden CHP Milletvekili Yüceer “Oldukça zor koşullarda çalışan ve aldığı ücretle evini bile zor geçindiren öğretmenlerimize ne yazık ki hak ettikleri değer verilmemektedir. En son Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün Maliye Bakanlığı’na hitaben yazdığı yazı ile iller arası özür grubuna bağlı yer değişikliği isteğinde bulunanlar için öngörülen il-ilçe emri uygulamasından vazgeçilmiştir. Yeni uygulamaya göre bu yöndeki atama istekleri öğretmen ihtiyacına göre belirlenecek, öğretmenin bu yöndeki istediği ilde branşına ait norm açığı yoksa ya da hizmet puanı yetersizse öğretmen 3 yıl aylıksız izinli sayılma seçeneğini zorunlu olarak kullanacaktır. Eş durumu atamaları 31Ağustos’ta başlayanlarla sınırlı kalacaktır. Haziran, Temmuz ve Ağustos 2011’de Türkiye’nin çeşitli illerinde öğretmenliğe atanan ya da bazı nedenlerle 5-15 eylül 2011 de göreve başlayabilen öğretmenler için bu atanma durumu geçersiz sayılacaktır” dedi.

 

ÖĞRETMENLER AİLELERİNDEN AYRI KALMAK ZORUNDA KALACAK

 

31 Ağustos değil de 5 Eylül’de işe başlayanların atama hakkını kaçırmış olacağını ifade eden Yüceer “Bu da öğretmenlerin yaşamlarında bir sene daha ailelerinden, eş ve çocuklarından uzak kalmaları anlamına gelmekte, ayrıca öğretmenlerin mevcut mağduriyetlerinin giderilmesi yerine daha çok mağdur olmalarına neden olacaktır. Sözleşmeli çalıştırılan, daha sonra ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kalan öğretmenlerimiz şimdi de ailelerinden ayrı kalmak zorunda bırakılmaktadırlar” dedi.

 

BAKAN DİNÇER’E SORDU

 

Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Maliye bakanlığına hitaben yazıda hangi gerekçelerle il-ilçe emri uygulamasının kaldırıldığını, bu uygulamanın anayasamızda yer alan aile bütünlüğü ilkesi ile bir çelişki yaratıp yaratmadığını, bu değişikliğin ailelerinden ayrı olarak görev yapan öğretmenlerin mesleki performanslarında düşüşe neden olup olmayacağını sordu. Bu uygulamanın zaten geçimini zor sağlayan öğretmenlere ulaşım, konaklama gibi ek masraflar doğuracağını ifade eden Yüceer ayrıca şu soruları da yöneltti: “Bu masrafları bakanlık olarak karşılamayı düşünüyor musunuz? Öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınız herhangi bir adım atacak mıdır? Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve mevcut sistemimizi daha geriye götüren yasa teklifi ile uğraşılacağına var olan sistemimizdeki bu ve buna benzer sorunları gidermeye çalışmak, enerjimizi bunlara harcamak daha doğru bir yaklaşım değil midir?”

 

Haber / Sevim BOZKURT
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10