Halk Sağlığı Bölge Toplantısı yapıldı

Tekirdağ'da 2.Halk Sağlığı Marmara Bölge Toplantısı Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Tekirdağ 2.04.2012 09:04:00 0
Halk Sağlığı Bölge Toplantısı yapıldı

Tekirdağ'da 2.Halk Sağlığı Marmara Bölge Toplantısı Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Başkanı Doç. Dr. Tacettin İnandı, Türkiye'deki halk sağlıkçılarının büyük çoğunluğunun Marmara Bölgesi'nde olması nedeniyle bu toplantının diğer bölgelere nazaran daha çok önem taşıdığını söyledi.

 

BÖLGESEL HALK SAĞLIĞI TOPLANTILARI ÖNEMLİ

 

Bölgesel halk sağlığı toplantılarının önemini vurgulayan İnandı, "Bölgesel toplantıların önemini son zamanlarda daha iyi kavramaya başladık. Ulusal toplantılarda bölgesel sorunları ele alamıyorduk ve çoğu konuyu konuşamıyorduk. Ancak bu toplantılar bölgeye ilişkin sorunları tanıma, tartışma ve daha sıcak bir atmosfer oluşturma bakımından çok önemli" diye konuştu. NKÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu da, bu toplantının, hem sosyal anlamda bir arada olmak, hem de bilimsel anlamda deneyim paylaşmak için iyi bir vesile olmasını temenni etti. Toplantıya çok sayıda halk sağlığı uzmanı ve sağlık çalışanı katıldı.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10