Hisarcıklıoğlu: ''Ergene hepimizin ayıbı''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Çerkezköy 2.04.2012 19:58:00 0
Hisarcıklıoğlu:
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
“TEK BAŞINA BİR KUŞ UÇMAZ”
Çorlu TSO Meclis Toplantı Salonu'nda oda yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, ''Tek başına bir kuş uçmaz. Sizlerle birlikte büyük işler başardık ve başarmaya da devam edeceğiz'' dedi.
“OKUYUP İÇERİĞİNİ ANLAYIN”
Çorlu'ya daha önce geldiğinde meclis üyelerinin silah ruhsatı ve protokoldeki sıralama gibi sorunlarının kendisine iletildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu defa silah ruhsatı sorununun çözüldüğünü, protokoldeki sıralama sıkıntısının ise hala devam ettiğini belirtti. Bir çekim merkezi haline gelindiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye'de çok nemli işleri birlikte başardık. Bundan sonra da yine hep birlikte çok büyük işlere imza atacağımıza inanıyorum. Türkiye'de toplam 365 oda ve borsamız bulunuyor. Yakın zaman öncesine baktığımızda, bunların sadece 5 tanesinin İngilizce konuşabildiğini görüyorduk. Ama şimdi gelinen durumda bakıldığında bu 365 oda ve borsanın sadece 10 tanesinin İngilizce konuşamadığını görüyoruz. Kurumsal kapasitemizi arttırdık. Türk Ticaret Kanunu, bizler için çok önemli. Hepimiz sanayiciyiz ve ticaret yapıyoruz. Bu kanun kısa bir süre sonra yürürlüğe tam olarak girecek. Onun için, başkalarına okutup inceletip bırakmayın. Hepiniz bu yeni Türk Ticaret Kanunu'nu iyice okuyun ve içeriğini anlayın'' diye konuştu.
“2023 HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN”
Çorlu'nun Türkiye için çok önemli bir sanayi alanı olduğunu ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgede bazı alt yapı sorunlarının olduğunu belirterek “Çorlu Türkiye için çok önemli bir yerde bulunuyor. Bu bölgede çok büyük sanayi kuruluşları var. Sizler, Çorlu'nun ne olduğuna değil, 2023 yılında nerde olacağına bakmalısınız. 2023'te Türkiye'nin hedefi belli. Ama Çorlu'lu sanayici de 2023 yılı hedefini belirlemeli. Unutmayın, sizler ne kadar zengin olursanız Türkiye'de o kadar zengin olur” ifadelerini kullandı.
ÖZELEŞTİRİDE BULUNDU

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin bazı sorularını da yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, Ergene’deki kirlilikle ilgili de özeleştiride bulunarak “Ergene hepimizin ayıbı” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10