4 bin tonluk su deposu için çalışmalar başladı

Yeni yapılacak Su Deposu çalışmalarına başlanıldığını açıklayan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, su deposu ile birlikte yolların da kazılacağını ve su hatlarının komple y

Çerkezköy 2.04.2012 20:10:00 0
4 bin tonluk su deposu için çalışmalar başladı
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, dün saat 13.30’da basın açıklaması yaparak beldede yapılması planlanan su deposu için çalışmalara başlandığını açıkladı.
ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 50 bin kişiye 50 yıl hizmet verebilecek su deposu çalışmalarının geçtiğimiz hafta itibari ile başladığını belirtti. Korkmaz, “Müteahhitlerimiz beldemize gelerek şantiyelerini kurdular. Geçtiğimiz hafta başlanan çalışmalar kapsamında depo yeri kazıları gerçekleşti. Su depomuzun alt zemin betonu atıldı. Şimdi ise temel demir bağlama işlemleri gerçekleşiyor” dedi.
ANA SU HATTI ÇALIŞMALARI DA BAŞLADI
Su deposu inşaatının yapılmasının yanı sıra diğer yandan ana su hatları çalışmalarının da başladığını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Yakında çalışmalar kapsamında beldemiz içine de girilecek. Kızılpınar beldemiz içerisindeki tüm eski su hatları yenilenecek. Bütün asbest borular değişecek” dedi. Altyapı çalışmaları dolayısı ile beldedeki yollarda tekrar kazı işleri gerçekleşeceğini söyleyen Korkmaz, “Yollarda geçici bir süreliğine oluşacak bozulmalardan kaynaklanan rahatsızlık dolayısıyla halkımızdan şimdiden özür dileriz. Ama unutmayalım ki her nimetin bir külfeti vardır” diye konuştu.
ELEKTRİKTE DE TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ
Su deposunun ve su hatlarının yenilenmesinin ardından Kızılpınar beldesinin pırıl pırıl, tertemiz bir suya kavuşacağını söyleyen Başkan Faruk Korkmaz, su deposunun büyük olması sebebi ile su kesintilerinin de son bulacağını ifade etti. Kızılpınar’da bundan böyle su sorunu diye bir sıkıntının yaşanmayacağını kaydeden Korkmaz, “Aynı zamanda yeni su deposu sayesinde elektrikten de tasarruf edeceğiz. Çünkü şu ana kadar su depomuzun küçük olması sebebi ile günde 24 saat boyunca motorlar su pompalıyordu. Bundan sonra yeni yapılacak su deposu 4 bin ton kapasitesi olacağından dolayı motorlar 24 saat boyunca çalışmak zorunda kalmayacak. 4 bin ton kapasiteli deponun 3 bin tonluk kısmı tüketilene kadar motorlar çalışmayacak. Bu sayede elektrik tüketimi yarıya düşecektir. Aylık 25 bin TL gelen elektrik parası bu sayede 12 bin TL’ye düşecektir” diye konuştu.
BAHAR TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR
Su deposu çalışmaları, yol kazı çalışmaları ve asfaltlama çalışmalarının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Halkımız merak etmesin. Bozulan yollara hemen müdahale edilecek. Onarım çalışmalarına başlanılacak. Su işleri bittikten sonra da komple caddeleri ve yolları asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” dedi. Faruk Korkmaz, beldede bahar temizliği ve park bahçe temizliği çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ     


0282 726 91 91
0282 747 65 10