AK Partililer, Şehit Sökmen’in ailesini ziyaret etti

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ve yönetim kurulu üyeleri Şehit Fazlı Sökmen'in ailesini ziyaret etti.

Çerkezköy 3.04.2012 20:08:00 0
AK Partililer, Şehit Sökmen’in ailesini ziyaret etti
Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ve yönetim kurulu üyeleri Şehit Fazlı Sökmen'in ailesini ziyaret etti.
“TOPRAĞA DEĞİL, GÖNLÜMÜZE DEFNETTİK”
Ziyarette konuşan Şehit Fazlı Sökmen’in eşi Sevim Sökmen, şehit yakını olarak devletin sıcak yüzünü görmekten memnun olduklarını, siyasilerin ziyaretlerinden dolayı moral bulduklarını belirtti. Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca da, Sevim Sökmen ve ailesinin, kendilerine şehit Fazlı Sökmen'in emaneti olduğunu belirterek “Ülkemizin dilini, dinini, bayrağını, toprağını korumak için gözünü kırpmadan canını veren şehidimizi rahmetle anıyoruz. Şehidimizi toprağa değil, gönlümüze defnettik. Şehidimizin ailesi de bize emanettir. Sökmen ailesinin her türlü maddi ve manevi derdi ile dertlenmek boynumuzun borcudur” dedi.
ŞEHİT VE GAZİ SAYILMA KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

AK Parti hükümeti tarafından yapılan yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler veren Tunca “Düzenlemeyle yapılacak en önemli yeniliklerden biri, şehit ve gazi sayılma kapsamını genişletmek oldu. Terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına da, tazminat ve aylık imkanı sağlıyoruz. Ayrıca, şehit yakınlarının istihdamıyla ilgili çok önemli bir yenilik getiriyoruz. Mevcut durumda, şehit olan kişinin eşine veya çocuğuna; ya da yakınlarından birine sadece 1 istihdam hakkı tanınıyordu. Yapacağımız yeni düzenlemeyle, biri eşi ya da çocuğu, diğeri yakınlarından biri olmak üzere, toplam istihdam hakkını ikiye yükseltmeyi hedefliyoruz. Anne babaya ödenen maaşta, halihazırdaki düzenlemede, malullük ve muhtaçlık şartı aranıyor. Bu şartı da ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Artık anne babalara maaş bağlanması için, malullük ve muhtaçlık şartı aranmayacak; muhtaçlık belgesi istenmeyecek” diye konuştu.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10