2011 yılı bütçesi 8 milyon 700 bin TL

Veliköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün yapıldı. 2011 yılı toplam bütçesinin 8 milyon 700 bin 200 TL olarak kabul edildiği toplantıda, encümen üyesi, Bütçe Komisyon üyesi, İmar

Çerkezköy 3.04.2012 20:21:00 0
2011 yılı bütçesi 8 milyon 700 bin TL
Veliköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
2011’DE 6 MİLYON 659 BİN TL GİDER TAHAKKUK ETTİ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapılan meclis toplantısında bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından ilk olarak Veliköy Belediyesi’nin 2011 yılı faaliyet raporu okundu. Okunan raporlara göre 6 milyon 700 bin 200 TL olarak belirlenen bütçeye 2 milyon ek bütçe eklenmesi sonucu toplam bütçe 8 milyon 700 bin 200 TL olarak belirlendi. Okunan rapora göre: 2011 yılı içerisinde 6 milyon 659 bin 835 TL gider tahakkuk ederken, ayrıca 2 milyon 40 bin 365 TL’lik ödenek de bu dönem içerisinde harcandı. 2011 yılında 6 milyon 141 bin 44 TL net gelir elde edilirken, 1 milyon 971 bin 249 TL’lik gelir tahakkuku oldu. 1 milyon 233 bin 71 TL’lik gelir de 2012 yılına tahakkuk etti. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında başkan Hanifi Belindir, başkanlık görevini meclis başkan vekili Ramazan Çetinkaya’ya bıraktı. Görüşülen 2011 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.
DÖKÜM SAHASI İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Başkan Belindir, yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Meclisin bir sonraki gündeminde S.S. Çerkezköy Hafriyat ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin döküm sahası talebi görüşüldü. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Hanifi Belindir, Çerkezköy genelinde hafriyatçıların bir birlik kurduklarını ve döküm sahası talep ettiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıllarda konunun yine gündeme geldiğini hatırlatan Belindir, “O dönem yer sıkıntısı yaşıyorduk. İlgili alanı ayıramadık. Geçen hafta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında diğer belde belediye başkanları ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik ve her belediyenin kendi sınırları içinde bulunan hafriyatçılar için bir döküm sahası tahsis etmesi yönünde karar aldık. Konunun İmar Komisyonu’na havale edilmesini ve tahsis edilecek bölgenin onlar tarafından belirlenmesini teklif ediyoruz. Belediye olarak hafriyatçılarımıza bu alanı tahsis etmek zorundayız” dedi. Gündem maddesi oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
2006’DA GÖZDEN KAÇAN NOKTA DÜZELTİLDİ
Bir sonraki gündem maddesinde 159 Ada’da İmar Planı Plan Tadilatı yapılması konusu görüşüldü. Sanayi Mahallesi 159 ada 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planları’nda bir önceki meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Hanifi Belindir, “2006 yılında gözden kaçan bir nokta oldu. 1/1000 ile 1/5000’lik planlar birbirini sağlamıyordu. Yapılan değişikliklerle bu sorun giderildi” dedi. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki maddesinde Çorlu-Çerkezköy Çevre Yolu üzerinde yer alan adaların Plan Tadilatı yapılması görüşüldü. Söz konusu yolun büyük bir kısmının daha önceki meclis toplantılarında plan tadilatının yapıldığını hatırlatan Hanifi Belindir, son düzenlemelerle birlikte yolun plan tadilatının baştan sona tamamlandığını ifade etti. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
14 YILDIR UYGULAMA YAPILMAMIŞ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 17.06.1998 gün ve 04 sayılı meclis kararının 2. maddesinin görüşülmesine geçildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Hanifi Belindir, “1998’de bir bölgede plan tadilatı yapılmasına ilişkin karar alınmış. Ancak 14 yıldır konuya ilişkin bir çalışma gerçekleşmemiş. İmar Müdürlüğümüz ilgili karara gerek olmadığı yönünde görüş bildirdi. 1998’de alınan kararın, önümüzdeki süreçte çalışmalarımıza engel teşkil etmemesi için geri alınmasını teklif ediyoruz” dedi. Bu gündem maddesi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
PLAN NOTU TADİLATINA BAKANLIKTAN İTİRAZ GELDİ
Sanayi Alanı Plan Notu Tadilatı ile ilgili gündem maddesi hakkında bilgi veren Başkan Hanifi Belindir, “Geçtiğimiz aylarda mecliste alınan plan notu tadilatı kararlarından 3 maddeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Taban alanındaki müştemilatlar için yüzde 10’luk oturum artışı yapılması, imara uygun olmayan parseller için nizam değişikliği yapılması ve çekme mesafesi sınırları içerisine bekçi kulübesi ile gözetleme kulesi yapılması konularına itiraz edildi” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından meclis tarafından oy birliği ile daha önce bu konu hakkında alınan kararlar geri alındı.
KREDİ İÇİN BAŞKANA YETKİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, beldede yapılması planlanan Meydan Projesi kapsamında İller Bankası’ndan kredi alınabilmesi için Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Proje hakkında İller Bankası’na dilekçe verdiklerini söyleyen Belindir, “Şuanda bir olumsuzluk yok. Meclisten yetki alır almaz kredi başvurusunda bulunacağız. Yapılacak ihale sonucu belirlenecek rakam üzerinden 5 yıl vadeli düşük faizli kredi başvurusu yapacağız” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmenin ardından kredi için başkana yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
EK ÜCRET ORANLARI BELİRLENDİ
Bir önceki meclis toplantısında sözleşmeli personellere yapılacak ek ücret uygulaması konusunda ilk aşamada verilmemesinden yana karar alındığını hatırlatan Başkan Hanifi Belindir, “İlk önceleri arkadaşlarımızın çalışmalarını gözlemleyelim demiştik. Biz her birinin görevini layığı ile yerine getirdiği kanaatindeyiz. Bu sebeple sözleşmeli personellerimizden mühendislerimize yüzde 65, teknikerlerimize de yüzde 33 oranında ek ödeme yapılmasını teklif ediyoruz” dedi. Başkan Belindir’in teklifi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
SEÇİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Toplantının daha sonraki gündem maddelerinde seçimler yapıldı. Yapılan seçimlerde Encümen üyeliklerine Ramazan Çetinkaya ve Ahmet Çetin; Bütçe Komisyon üyeliklerine Gökhan Gök, Sedet Göral, Ramazan Çetinkaya, Şahin Büyükkaban ve İrfan Kurt seçildi. Şahin Büyükkaban, Ahmet Çetin, Adem Yıldırım, Gökhan Gök ve Kani Var İmar Tadilat Komisyonu üyeliklerine seçilirken; Uzlaşma Komisyonu üyeliğine ise Kani Var seçildi. Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği üyeliğine Gökhan Gök, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği üyeliğine Kani Var ve Ahmet Çetin seçildi. Trakya Kalkınma Birliği üyeliğine Ramazan Çetinkaya seçilirken, Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği üyeliğine Kani Var, Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği üyeliğine de Şahin Büyükkaban seçildi. İlgili üyelik seçimlerinin gerçekleşmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ

     


0282 726 91 91
0282 747 65 10