Marmara Ereğlisi Islah OSB toplantısı yapıldı

Marmara Ereğlisi'nde yapılması planlanan Islah Organize Sanayi Bölgesi toplantısı Çorlu'da yapıldı.

Marmara Ereğlisi 4.04.2012 19:32:00 0
Marmara Ereğlisi Islah OSB toplantısı yapıldı

Marmara Ereğlisi'nde yapılması planlanan Islah Organize Sanayi Bölgesi toplantısı Çorlu'da yapıldı.

 

SANAYİ KURULUŞLARINI BİR ARAYA TOPLAMAK İÇİN YÜRÜTÜLÜYOR

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Marmara Ereğlisinde yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgileri paylaşmak için buradayız. Islah OSB'lerde müracaat sayısı en az 16 olmalı. Marmara Ereğlisi Islah OSB için müracaat sayısı şu an 18 olarak belirtiliyor. Bu Islah OSB, Marmara Ereğlisi'ndeki sanayi kuruluşlarını bir araya toplamak için yürütülüyor. Proje aşamasındaki çalışmalar herkese hayırlı olsun” dedi.
 

MÜRACAATLARI CEVAPSIZ BIRAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ise, “Dağınık olan sanayiyi planlı alanda kurmak ve ilerlemesine yardımcı olmak için Islah OSB'ler yapılıyor. Burada herkes ve oluşturulan komisyonlardakiler fikirlerini söyleyecek. Yapılan müracaatları cevapsız bırakmamız mümkün değil. Yapılan çalışmaları ve oluşturulan projeleri, görüşüp oylamaya sunacağız. Kimseye hiçbir şeyle ilgili dayatma yapılma gibi bir durum söz konusu değil. Yaşanan itirazları da dikkate alarak yazılı olarak alacağız ve ilgili bakanlık tarafından incelenmesi için ulaştıracağız” diye konuştu.
 

BAZI ÇALIŞMALARA İTİRAZ ETTİLER

Marmara Ereğlisi'nde birçok sanayi kuruluşunun kendisine ait arıtma tesisinin olduğunu söyleyen Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan ve Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yarımcısı Necmi Yaşar, projelerde belirtilen bazı çalışmalara itiraz etti. Marmara Ereğlisi Islah OSB İnceleme Komisyonu ve Islah Komisyonu'nun raporlarının da okunduğu toplantıya Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Vali Yardımcısı ve İl Özel Sekreteri Mustafa Yel, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, Tekirdağ İl Çevre Müdürü Mehmet Ceyhan, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş katıldı.
  

0282 726 91 91
0282 747 65 10