Hırsızlık olayları, inşaatçılara nöbet tutturuyor

Kızılpınar’ın hemen hemen her mahallesinde yaşanan inşaat malzemesi hırsızlığı olayları vatandaşları tedirgin ederken, inşaatçılar ise hırsızlık olaylarını önlemek için gece inÅ?

Çerkezköy 4.04.2012 19:37:00 0
Hırsızlık olayları, inşaatçılara nöbet tutturuyor

Kızılpınar’ın hemen hemen her mahallesinde yaşanan inşaat malzemesi hırsızlığı olayları vatandaşları tedirgin ederken, inşaatçılar ise hırsızlık olaylarını önlemek için gece inşaatlarda nöbet tutuyor.

 

SABAHA KADAR NÖBET TUTUYORLAR

Kızılpınar’da inşaatlara dadanan hırsızlar, inşaat sahiplerini ve inşaat ustalarını canından bezdirdi. İşi iyiden iyiye ileri götüren hırsızlar inşatlarda kullanılan malzemeleri birbiri ardına çalıyor. Hal böyle olunca da inşaat sahipleri çareyi bu binaların çevresinde sabaha kadar nöbet tutmakta buluyor. Kızılpınar’da yaşanan hırsızlıklardan dolayı inşaatçılarda huzur kalmadığını belirten Cesim Tekin “Birbiri ardına inşaatlarımızda kullandığımız malzemeler çalınıyor. Yetkililer de bir türlü bu hırsızlıkları yapanları bulamadı. Çaresiz biz de binalarımızda nöbet tutuyoruz. Ama bu nöbetleri daha ne kadar sürdürürüz bilemiyorum. Önceki günlerde Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan bir inşaattan 5 bin TL değerinde malzememi çaldılar. Bir de aracımla takip etmeyeyim diye lastiğini patlatmışlar” dedi. 

 

“İNŞAATÇILAR OLARAK MAĞDURUZ”

Gültepe Mahallesi’nde bulunan inşaatından altı ay önce 5 bin TL’lik malzemesinin çalındığını ifade eden Servet Tekin de, inşaatçılar olarak gerçekten rahat bir şekilde uyuyamadıklarını belirterek “Bu kadar hırsızlık olayında bir kişi yakalanamıyor, hırsızlardan ne zaman kurtulacağımızı merak ediyoruz” dedi. Hırsızların özellikle elektrik kablosu, demir direkler, çivi ve playbut inşaat malzemesi çaldığını ifade eden Ömer Akkuş ise yetkililerin biran evvel bu duruma çare bulmasını isteyerek “Malzemesi çalınan arkadaşlarımız gerçekten çok mağdurlar ve sadece Jandarmaya gidip ifade vermekle yetiniyorlar. İnşaatçılar olarak mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz. Mobese kayıtlarından hırsızlık yapan araç görülüyor. Ancak bir yıldır hala hırsızlar yakalanamıyor” diye konuştu.

 

VATANDAŞ BU OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ İSTİYOR

Kızılpınar Beldesinde hırsızlık olaylarının son günlerde bu denli artış göstermesi vatandaşı ve inşaat çalışanlarını rahatsız ederken, güvenlik önlemlerinin artması gerektiği yorumları yapılıyor. Mal kaybından çok artık canından korkan vatandaşlar, jandarma ekiplerinin önlemleri artırarak bu tür olayların önüne geçmesini bekliyor.

 

HABER MERKEZİ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10