Komisyon raporları karara bağlandı

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün yapıldı. Komisyon kararlarının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, meclisin tavsiye kararları

Çerkezköy 6.04.2012 19:53:00 0
Komisyon raporları karara bağlandı

Karaağaç Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

 

PLAN TADİLATI TALEBİ REDDEDİLDİ

 

Toplantıda, bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen konulara ilişkin komisyon raporları görüşüldü. Toplantıda ilk olarak Karaağaç imar planında 250 ada 4 parselde bulunan Cami alanı ile Turgut Reis Caddesi Bereket Sokak ve Orkide Sokak arasında kalan park alanının imar plan tadilatı yapılarak cami alanına dönüştürülmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı görüşüldü. Komisyonun dini tesislere yakınlığı gerekçesi ile verdiği red yönündeki tavsiye kararı, Meclis Üyesi Sait Torun’un oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

MAYIS MECLİSİNE ERTELENDİ

 

İmar komisyonuna havale edilen Halkalı-Kapıkule demiryolu projesinin imar planlarına işlenmesi ve Karaağaç Deresi çevre düzeni imar plan tadilatı talebi de incelenmek ve araştırılmak için Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’na ertelendi.

 

GÜREŞ FESTİVALİ YAPILMAYACAK

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kutlu Doğum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Yağlı güreş festivalinin tarihlerinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı görüşüldü. Karaağaç Belediyesi tarafından 23 Nisan etkinlikleri için 7 bin TL, Kutlu Doğum etkinliği için 5 bin TL ödenek verilmesi komisyon tarafından kabul edilirken, yağlı güreşlerin yapılması ise komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun tavsiye kararları mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Karaağaç’ta bulunan taksi durağı revizyonu ile ilgili komisyon kararı görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun red yönündeki tavsiye kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Karaağaç Belediyesi’nde çalışan sözleşmeli personellerin ek ödeme ücretleri ile ilgili komisyon kararının görüşülmesine geçildi. Belediyenin mali hizmetler müdürlüğünün 30.03.2012 tarihli yazısı 2012 yılı tam zamanlı çalışan sözleşmeli personellerin ek ödemeleri 5393 sayılı Belediye Kanunun 49.maddesine göre devletin belirlediği tablodaki cetvele göre verilmesi komisyonca uygun görüşürken, komisyonun kararı mecliste de kabul edildi. Hicret Camisi imam hatibi Şaban Zeybek’in vermiş olduğu dilekçeye istinaden kutlu doğum haftası nedeniyle kuran kursunda eğitim gören kursiyerlerin gezi istekleri için belediye tarafından araç tahsis edilmesi ise komisyon tarafından reddedildi. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

 

DUBAİ’YE GİDECEKLER

 

Meclis toplantısında son olarak Kamu Yönetimleri Akademisi Derneği’nin hazırladığı Dubai inceleme tetkik gezisine belediye başkanı, meclis üyeleri ve personellerin katılabilmesi konusuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu kararı görüşüldü. Kamu Yönetimi Akademi Derneği’nin Dubai inceleme tetkik gezisine katılmak isteyen Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve personelin geziye katılmaları komisyonca uygun görüldü. İlgili gündem maddesi mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10