“Büyük yatırımların önünü açacak”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı İsmail Güleroğlu, açıklanan yeni teşvik paketinin Cumhuriyet tarihinin en makul teşvik paketlerinden birisi olduğunu belirtti.

Çerkezköy 8.04.2012 19:11:00 0
“Büyük yatırımların önünü açacak”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketinin, Türkiye ekonomisinin sağlıklı bir şekilde gelişimini, sürdürülebilir büyümeyi ve cari açığın azaltılması amacıyla ithalat bağımlılığı yüksek olan ara malların üretiminin artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu, yeni teşvik paketinin bölgelerine katkısının olacağına inandıklarını belirtti.

 

BÜYÜK YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAK

 

Yeni teşvik paketinin, Cumhuriyet tarihinin en makul teşvik paketlerinden biri olduğunu söyleyen Güleroğlu “İlleri, sosyo-ekonomik gelişmişliklerine göre altı farklı bölgede toplayan, il bazlı bölgesel teşvik sisteminde yatırımcılara, katma değer vergisi (kdv) istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, asgari ücret üzerinden sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopajı desteği ve kdv iadesi desteği verilecektir. Yatırımın büyüklüğüne göre destekten yararlanma süresinin de değişecek olması, bölgemizde büyük yatırımların önünü açacaktır” dedi. 

 

YATIRIM ÖZENDİRİLİYOR

 

Bu paketle birlikte organize sanayi bölgelerine yapılacak yatırımlarda sanayicilere teşvik sağlanacağını belirten İsmail Güleroğlu “Bölgemizdeki sanayileşmenin disiplin altına alınması ve sanayicinin rekabet gücünün arttırılmasına yönelik başlatmış olduğumuz çalışmalar sonucunda kurulan ve kurulma aşamasında olan Çorlu'daki Islah OSB'ler ikinci bölgede olmasına rağmen, üçüncü bölgeye sağlanan teşvik imkanlarından yararlanacak olmaları bölgemiz açısından memnuniyet vericidir” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ YENİLİKLER GETİRİYOR

 

Yeni teşvik paketinde otomotiv, savunma sanayi, havacılık, uzay sanayi gibi konularda yatırım yapılması halinde yatırım nerede yapılırsa yapılsın, beşinci bölgede yapılmış gibi desteklenmesinin paketin getirdiği önemli yenilikler arasında olduğunu ifade eden Çorlu TSO Başkanı Güleroğlu, “Yeni teşvik paketi, hem sanayi yapısındaki değişimi, hem de ithal ettiğimiz ara malların ülkede üretimini sağlayacak ve ileri teknolojik ürünlerin üretimine geçişi için önemli bir adım olacaktır. Önemli olan yatırımcılarımızın bu politikayı beğenmeleri ve katma değeri yüksek dünya pazarında rekabet şansı olan yatırımlarını ve üretimlerini arttırmalarıdır” dedi.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10