“İhtiyaç olmadığı halde yeni hat açılmasının sebebi nedir?”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunda kabul edilen “Çerkezköy-Çavuşlu yeni minibüs hattı

Çerkezköy 10.04.2012 13:53:00 0
“İhtiyaç olmadığı halde yeni hat açılmasının sebebi nedir?”
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunda kabul edilen “Çerkezköy-Çavuşlu yeni minibüs hattı” ile ilgili açıklama yaptı.
YENİ MİNİBÜS HATTI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vahap Akay, Çerkezköy – Çavuşlu yeni minibüs hattı talebinin Çerkezköy Belediye Meclisine gündem maddesi olarak geldiğini ifade ederek “Bu hatta yaklaşık 12 yıldır çalışan 332 sayılı mevcut kooperatif 16 araçlık minibüslerle yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Araştırmalarımıza göre bu araçların sabah ve akşam saatlerinde dolu gün içerisindeki seferlerinde boş olduğu görülmüştür. Bu hat üzerinde çalışan mevcut kooperatifin 6 aracı son 4 yıldır yıllık izin belgeleri ile Çerkezköy – Çavuşlu arasında direk olarak çalışmaktadır. Diğer araçlar ise çevre köylerden dolaşarak taşımacılık yapmaktadır” dedi.
SEBEBİ NEDİR?
2008 yılında 33 araçla kurulan Çerkezköy Taksi Dolmuş Taşıyıcılar Kooperatifinin Silivri – Çerkezköy hattı için girişimlerde bulunulduğunu fakat gerekli izni alamayıp 18 araçla Çerkezköy-Çavuşlu arasında yolcu taşımacılığı yapmak üzere tekrar Çerkezköy Belediye Meclisine geldiğini ifade eden Akay “Mevcut nüfus durumunu, çalışan mevcut hattın araç sayısını ve çalışma kapasitesini göz önünde bulundurduğumuzda Çerkezköy’den 2 bin nüfuslu Çavuşlu bölgesine 16 araçlık bir hattın üzerine ihtiyaç olmadığı halde yeni 18 araçlık bir hat ilave edilmeye çalışılmasının sebebi nedir? Bu yeni hattın kurulma sebebi bütçe komisyonundaki ifadeye göre kooperatif üyelerince 2008 yılında Çerkezköy Belediyesine yapılan 25 bin’er TL’lik bağışlar mıdır?” dedi.
MECLİSİN ONAYINI ALARAK YAPILMASI GEREKMİYOR MU?
Mecliste bulunan Cumhuriyet Halk Partisi grubunun bu konudaki red kararının mevcut kooperatifin haklarını korumak ve şuanda yeni bir hatta ihtiyaç bulunmadığından dolayı olduğunu ifade eden Akay “Ayrıca, Tepe Emlak Konutlarında yapılması düşünülen elektrik trafosu meclise gündem maddesi olarak gelmiş ve yer belirlenmesi, plan tadilatı yapılması için imar komisyona devredilmiştir. Tepkimiz yer belirlemeye giden komisyon üyelerinin her şeyi ile bitmiş trafo binası ile karşılaşmış olmalarıdır. Bu tür konuların meclisin onayını alarak yapılması gerekmiyor mu? Grubumuzun tepkisi, belediye meclisimizden onay almadan yapılmış olmasıdır. İbret vesikası olarak kayda geçmesi gereken Belediye Başkanının meclis kararı olmadan işlem yaptırabiliyor olmasıdır ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubunu bazı şahısların işlerine karşı çıkıyor olarak göstermeye çalışmaktır” diye konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10