“Adlarımız farklı olsa da soyadlarımız Hekim’dir”

Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr.İrfan Tombalak 15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Tekirdağ Tabipler Odası seçimlerinde Değişim Grubu yönetim kurulunda bulunduğunu ifade

Çerkezköy 11.04.2012 18:47:00 0
“Adlarımız farklı olsa da soyadlarımız Hekim’dir”
Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr.İrfan Tombalak 15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Tekirdağ Tabipler Odası seçimlerinde Değişim Grubu yönetim kurulunda bulunduğunu ifade etti.
15 NİSAN’NDA SEÇİM YAPILACAK
Dün saat 16.30’da basın toplantısı gerçekleştiren Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr.İrfan Tombalak, 15 Nisan Pazar günü Tekirdağ Tabip Odasında yeni yönetimi belirlemek üzere seçimler yapılacağını belirterek “14 Nisan’da genel kurul yapılacak, kurullara aday olan üyeler belirlenerek iki yıllık faaliyet raporu ve komisyon raporu değerlendirilecektir. 15 Nisan Pazar günüde seçimler yapılarak yeni yönetim ve diğer kurullar belirlenecektir” dedi.
“KÜSKÜNLERİ BİR ARAYA GETİRMEK İSTİYORUZ”
Hekimler tarafından Yönetim Kuruluna aday gösterildiğini ve faydalı olmak için bu görevi kabul ettiğini ifade eden Tombalak “1993 yılından itibaren hekim olarak hiçbir problem yaşamadan hastalarımıza hizmet etmeye çalıştım. Geçen yıl 750 üyesi bulunan Tekirdağ Tabipler Odası seçimine yüzde 50 ile 60 arasında bir katılım oldu. Bu katılım hekim arkadaşlarımızın tabip odasına olan güvensizliğinden ve ilgisizliğinden kaynaklanmıştır. Bizler hekim arkadaşlarımızın haklarını savunarak, tabipler odası olarak küskünleri bir araya getirerek odada toplamak istiyoruz” diye konuştu.
 “DEĞİŞİM GRUBU OLARAK SEÇİME GİRECEĞİZ”
Yönetim Kurulu olarak Değişim Grubu adı altında seçimlere katılacaklarını ifade eden Tombalak “Yönetim Kurulu’nda Dr.Yücel Ayaz, Dr.Feridun Bıkmaz, Dr.Bora Er, Dr.Uğur Polat,Dr. ErkanYamak, Dr.Mehmet Yoldaş ile birlikte yer alıyoruz. Onur kurulumuzda Dr.Mehmet Berkyürek, Dr.Fikri Öner, Prof.Dr.Kadircan Keskinbora, Dr.Bülent Şahin, Dr.Yaşar Şahinci, Denetleme Kurulu’nda Dr.Serdar Akalın, Dr.Nezih Kürkçü, Dr.Ahmet Şahin yer alıyor. Büyük Kongre Delegelerimiz ise Dr.Ali Çakır, Dr.Emin Sedef, Dr.Serdar Seymenoğlu, Dr.Uğur Polat, Dr.Cengiz Semercioğlu, Dr.Zafer Öztürk ve Dr.Mehmet Yoldaş” bilgisini verdi.
SOYADLARIMIZ HEKİMDİR
Değişim grubu olarak kendilerinin, bir meslek örgütü olan Tabip Odasının öncelikli ve ağırlıklı olarak mesleki konularla ve meslektaşlarının yani üyelerinin sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Tombalak “Yüzlerce hekimin üye olduğu Tabip Odasındaki her bir hekimin siyasi görüşü, hayata bakış açısı farklı olabilir. Siyasi görüşlerin ön plana geçtiği bir meslek örgütünün hekimler arasında küskünlüklere ve Tabip Odalarından uzaklaşmaya ittiğini üzülerek görmekteyiz. Bu yüzden bizleri birleştiren ortak noktamız hekim olmaktır. Hekim olmaktan kaynaklanan ortak sorun ve sıkıntılarımız vardır. Bu sorunların dile getirilmesi, çözüm yollarının sunulması meslek örgütümüzün asli işi olmalıdır. Adlarımız farklı olsa bile soyadlarımız Hekim’dir” dedi. 
EK ÖDEMELERİN YAPILMASINI SAVUNUYORUZ
Aile Hekimlerinin Tabip Odasına katılımını sağlayarak örgütlü tavrı yerleştirmek istediklerini ifade eden Tombalak “Yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan sorunların çözümünde Aile hekimleri ve Aile Hekimleri Derneği ile birlikte hareket ederek sorunlarının giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çıkan son yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan başta özlük hakları olmak üzere, çalışma güvencesi, tam gün yasası ve emekliliğine yansımayan, fazla hasta bakmaya yönlendiren ek ödemelerin hekimlerin lehine olacak şekilde düzeltilmesi için çalışmalar yapılmasını savunuyoruz. Sözleşmeli statüsünde çalışmaya zorlanmaları karşısında sözleşmenin olumlu yanlarını destekleyip, olumsuz yanlarını düzeltmek için mücadele vermeliyiz” diye konuştu.  
DESTEK OLACAĞIMIZI VAAT EDİYORUZ
İşyeri hekimlerinin özlük haklarının ve ortak sağlık birimlerinin haksız rekabeti ve emeğin ucuzlatılması karşısındaki sorunların çözümünde hukuki desteğin yanında işyeri hekimlerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Tombalak, “İşyeri hekimlerinin sorunlarını yine işyeri hekimlerinin birlikte oluşturacakları güç ile çözüleceğine inanıyor, Tabip Odası yönetimine geldiğimizde bu çerçevede yeni oluşumların önünü açacağımızı ve destek olacağımızı vaat ediyoruz. Özel hastanelerde çalışan hekimlerin Tekirdağ Tabipler Birliği veya tabip odasının taraf olacağı özlük haklarının korunduğu bir sözleşme ile güvenceli bir çalışma ortamında çalışmaları gerektiğini savunuyoruz. Özel Hastanelerin yasa, yönetmelik ve SGK’dan kaynaklanan alacak sıkıntılarının çözümünde taraf olmalıyız. Çünkü hastane içinde oluşabilecek her türlü ekonomik olumsuzluk çalışan hekimlerin özlük haklarında gerilemeye sebep olacağı düşüncesindeyiz” dedi.
HALKIN DA AKTİF ROL ALMASI GEREKİYOR
Bütün sorunların çözümünde sadece hekimlerin değil halkın da aktif rol alması gerektiğini ifade eden Tombalak “Eylemlerimizde halkı mağdur edecek bir eylem şeklinin halkın gözünde ve idarecilerin yönlendirmesiyle hekimlere yönelen tepkilerin olmayacağı eylemlerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10