“Trafo, ihtiyacı karşılayacak kapasitede değil”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Veliköy’de bulunan 5 bloktan oluşan 200 dairelik TOKİ konutlarının bulunduğu sitenin bahçesinden yüksek gerilim hattı geçtiğini belirterek konuyu mec

Çerkezköy 11.04.2012 18:51:00 0
“Trafo, ihtiyacı karşılayacak kapasitede değil”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Veliköy’de bulunan 5 bloktan oluşan 200 dairelik TOKİ konutlarının bulunduğu sitenin bahçesinden yüksek gerilim hattı geçtiğini belirterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

 

KAZA KORKUSUYLA HAYATLARINI SÜRDÜRÜYORLAR

 

Siteye elektrik dağılımını sağlayan trafonun, siteyi yapan firma tarafından geçici olarak konulduğunu ve bu trafonun sitenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olmadığını belirten Yüceer “Yaklaşık 130 kişinin şu anda ikamet ettiği site içerisinde 2008 yılında bir yurttaşımız bu yüksek gerilim hattına çarpılarak hayatını kaybetmiştir. Bu olayın ardından sitede yaşayanlar belediye, kaymakamlık ve TREDAŞ’a başvurmuş fakat yatırım yapıldığının söylenmesine rağmen hiçbir sonuç alınamamıştır. Sonuç alınamaması üzerine TOKİ Konutları yakınındaki fabrikalar kendi imkanlarıyla gerilim hattını yer altına çekmişlerdir. Yer altından geçen hat sitenin girişine kadar gelmekte, sitenin içinde ise 3 tane yüksek gerilim direği bulunmaktadır. Bu durum sitede yaşayanları tedirgin etmekte ve buradaki insanlar her an bir kaza yaşanacak korkusuyla hayatlarını sürdürmektedirler” dedi.

 

BAKAN YILDIZ’A SORDU

 

Milletvekili Candan Yüceer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Yaklaşık 130 kişinin yaşadığı ve daha önce bu nedenle ölümlü bir kazanın yaşandığı TOKİ Konutlarının içerisinden geçen yüksek gerilim hattıyla ilgili neden bir çalışma yapılmamıştır? Site yönetimi tarafından, yüksek gerilim hattının yer altına çekilmesiyle ilgili gerekli başvurular yapıldığı halde neden sonuç alınamamıştır? Firma bu projeyi uygularken gerekli yasal izinleri almış mıdır? Firmaya yaşam alanı içerisinden yüksek gerilim hattı geçirilmesi izni kim tarafından verilmiştir? TOKİ Konutlarının içerisindeki yüksek gerilim hattının yer altına çekilmesi için daha kaç tane kaza yaşanması beklenmektedir? Bakanlığınız konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?” sorularını yöneltti.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10