“Modern bir kent havasına bürünecek”

Baharın gelmesi ile birlikte Veliköy’de alt yapı ve üst yapı çalışmalarına da hız verildi. Çayıryolu Caddesi ve Kokulu Caddesi’nde çalışmalarda sona gelinirken, Özgürlük 1 ve Özgür

Çerkezköy 13.04.2012 10:40:00 0
“Modern bir kent havasına bürünecek”
Baharın gelmesi ile birlikte Veliköy’de alt yapı ve üst yapı çalışmalarına da hız verildi. Çayıryolu Caddesi ve Kokulu Caddesi’nde çalışmalarda sona gelinirken, Özgürlük 1 ve Özgürlük 2 Sokaklarında da çalışmalar tamamlandı. Sanayi Caddesi’nde yoğunlaşan çalışmalar ise devam ediyor.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, ilkbaharın gelişi ve hava koşullarının iyileşmesi ile çalışmalara hız verdiklerini belirterek “Çorlu-Çerkezköy bölünmüş yoluna paralel uzanan Çayır Yolu Caddemiz, üst geçidin bitmesi ile tamamlanmış olacak. Park Bahçe Birimi ağaçlandırma ve çiçek ekimini bu caddemizde tamamlamış durumda. Kısa bir süre sonra Veliköy’ün dış yüzü olarak gördüğümüz bu caddemiz Veliköy’ün cazibesini artırarak, tüm güzelliğini sergilemeye başlayacaktır” dedi.
PARKE TAŞI SERİLDİ
Çayır Yolu Caddesine bağlantı sağlayan Kokulu Caddesi üzerinde genişletme ve düzenleme çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Belindir, “Bu cadde üzerinde olan halı saha ve sosyal tesislerimizin ön alan düzenlemelerini de Kokulu caddemiz ile birlikte sürdürüyoruz. Yine plan üzerinde bulunan fakat toprak olan Kokulu Caddesi ile Özgürlük Caddesi’ni birbirine bağlayan Özgürlük 1 ve Özgürlük 2 Sokak’larındaki çalışmalarımızı parke taş serme usulü ile tamamlamış durumdayız” diye konuştu.
ÇABAMIZ MODERN BİR KENT OLUŞTURMA ÇABASIDIR
Sanayi Bulvarına geçişi sağlayan önemli  bağlantı yollarından birisi olan Sanayi Caddesi’ne yeni ve modern bir görünüm kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Belindir, tamamı baştan yapılacak olan caddede yolun 8 metre genişlikte çift yönlü trafik akışının sağlanacağı biçimde 600 metre uzunluğa sahip ve tamamı parke taşı serme usulü ile yapılacağını söyledi. Yol kenarında 2 metrelik kaldırım bulunacağını ifade eden Başkan Belindir “Kaldırımlarda yol boyunca aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Engelli vatandaşlarımızın da hayatını kolaylaştıracak şekilde yeni inşa edeceğimiz kaldırımlarda yayalar için dinlenme amaçlı banklar da yer alacak. Çalışmaların bitmesinin ardından Veliköy modern bir kent havasına bürünecek. Zaten çalışmalarımızdaki en büyük gaye gelecekte alt ve üst yapısı tam modern bir kent oluşturma çabasıdır” dedi.

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10