Tank taşıyıcılar törenle Müsteşar Bayar’a teslim edildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hema Endüstri tarafından üretilen tank taşıyıcılar, dün düzenlenen törenle Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’a teslim edildi.

Çerkezköy 13.04.2012 21:13:00 0
Tank taşıyıcılar törenle Müsteşar Bayar’a teslim edildi
T.C  Milli Savunma  Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihale edilerek Hattat Holding'in taahhüdü ile 2009 yılı sonunda Savunma Sanayi Müsteşarlığında düzenlenen bir imza töreni ile yapımına başlanılan Tank Taşıyıcı Araç ve Römorkları dün Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Çerkezköy Tesislerinde yapılan törenle teslim edildi.
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Saat 10.30’da düzenlenen programa Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, 
Mühimmat Albay Faruk Kütük, Albay Yavuz Eldan, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat,  Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Hattat Holding Yönetim Kurulu üyeleri, çalışanlar ile çok sayıda davetli katıldı.
“GURUR DUYUYORUZ”
Program Hema Defence A.Ş. Genel Müdürü Koray Gökalp’ın konuşması ile başladı. Hattat Holding şirketler topluluğunun, endüstriyel üretim tesislerinin yer aldığı 160 bin metrekare kapalı alan üzerinde 5 binin üzerinde personelin çalıştığı şirket olduğunu ifade eden Gökalp “Savunma Sanayi müsteşarlığımız tarafından yürütülen Tank Taşıyıcı Araç ve Römorku projesi kapsamında ana yüklenici olarak ürettiğimiz 46 adet sistemin son parti teslimi için buradayız.  Müsteşarlığımızın ve Kara Kuvvetleri Komutanlığımız değerli personelinden oluşan heyetler tarafından 150’in üstünde test ve muayene maddesinden başarılı bir şekilde geçmiş, dünyanın bütün coğrafyalarında görev yapabilme kabiliyetine sahip, hiçbir yakıt takviyesine ihtiyaç duyulmaksızın ülkemizin bir ucundan diğerine bir tank taburunu 24 saat içersinde taşıma kapasitesine sahip 46 tank taşıyıcısını ordumuza teslim ettiğimiz için gurur duyuyoruz” dedi. 
“EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİSİDİR”
Projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da “Günümüzde savunma sanayii gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, dünya üzerinde ve özellikle de bölgelerinde önemli bir güç haline gelmektedir. Savunma sanayisinin gelişmesi ise savunma projelerinin mümkün olduğu ölçüde yurtiçi firmalar tarafından gerçekleştirilmesi ve aynı zamanda yurtiçi katma değerin, olabilecek en yüksek değerlere ulaştırılması sonucunda sağlanabilecektir. Teslim töreni için toplandığımız bu proje, Türk savunma sanayiine önemli katkı sağlayacak yurtiçi geliştirme projelerinden bir tanesidir. Daha önce birkaç kez hazır alım metodu ile tedarik edilmesine çalışıldığı halde başarılamayan ancak; Yurt İçi Geliştirme modeli ile Müsteşarlığımız tarafından yapılan titiz çalışmalar neticesinde, bugün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'mızın bütün teknik ve taktik taleplerini karşılayan HEMA Tank Taşıyıcı'lar, bugün Silahlı Kuvvetlerimizin hizmetine sunulmaktadır” diye konuştu.
“5 BİN ÇALIŞAN VE 40 YILLIK TECRÜBE İLE İNANIYORUZ”
Milli Tank Taşıyıcı projesini başarılı bir şeklide üreterek teslimatını yaptıklarını belirten İbrahim Hattat “Bundan sonraki hedefimiz savunma sanayimizin ihtiyacı olan diğer ürünleri de, Çerkezköy tesislerimizin son teknoloji ve üretim kabiliyetine haiz olan makinelerini kullanarak, kaliteli ürünleri üreterek savunma sanayii müsteşarlığının beğenisine sunmaktır. Önümüzdeki hedefimiz milli tank projesinin Güç Ünitelerini (Power Pack) Hema'nın Çerkezköy tesislerinde üretip Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na teslim etmektir ve bunu Çerkezköy tesislerimizdeki 5 bin çalışan, 40 yıllık sanayi tecrübemiz ile gerçekleştireceğimize inanıyoruz," dedi.
“GÜÇ PAKETİNE TALİBİZ”
Bu proje ile bir baltaya sap olduklarını ifade eden Hattat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ise “Bundan sonra asıl hedeflerimiz zırhlı araçlar, diğer zırhlı araçları taşıyan silahlar ve milli tank grubudur. Bugün bu çekicileri meydana getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri müsteşarlığına teslim ediyoruz. Ümit ediyorum bundan sonra daha büyük işlere imza atacağız. Biz savunma sanayi ile ilgili işleri kendimize şevk, aşk ve dert edindik. Ana hedeflerin başında Savunma sanayi Müsteşarlığı tarafından ihaleye çıkmış olan ve dört beş firmanın katılacağı milli tankımız için güç paketini üretmek geliyor. Gerçekten hükümetimiz, Savunma sanayi müsteşarlığımız bu konu hakkında çok doğru karar verdiler. 10 yıldan beri tank projesinin içindeyiz. Savunma Sanayi Müsteşarlığının çıkarmış olduğu güç paketine talibiz. Umarım bu işte de üzerimize düşen pay ile hep birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet ederiz” diye konuştu.
“HİZMET VERECEK TANK TAŞIYICILAR YAPILDI”
Savunma Bakanlığı olarak ana görevlerinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu dile getiren Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, bu teslimle, kara araçlarında mutlu bir sonuca ulaştıklarını belirterek, “Yıllardır eksiklik duyduğumuz tank taşıyıcı konusunda geçici çözümler üretiyorduk ama artık tüm platformlar kendi sanayimiz tarafından karşılanıyor. Bunun altında da HEMA gibi güçlü kuruluşlar var” dedi. Bu tip yatırımlar için daha önce devletten destek beklendiğini ifade eden Bayar, “Bu ihtiyaçları uzun zamandır ülke sanayisi ile karşılama gayretindeydik. Şu an Türk sanayisi dünya çapında bir performansa ulaşmış durumdadır. Türk Silahlı Kuvvetlerine yüksek performansla hizmet verecek tank taşıyıcılar yapıldı” dedi.
TSK İÇİN ÇÖK BÜYÜK BİR ÇÖZÜM OLDU
Güç gruplarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Bayar “Zırhlı araçlar Türkiye’de üretiliyor ancak güç grupları ithal ediliyor. Bunun için de milli endüstriden taleplerimiz oldu. HEMA hedeflerinden birinin de bu olması lazım. Firmalar arasında güzel bir yarış sonunda iyi bir güç grubunun ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi. Ülke içinde tank nakillerinin Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli olduğunu ifade eden Bayar, bunun zorluk çektikleri bir konu olduğunu belirterek “Araçlar TSK için çok büyük bir çözüm oldu. Sanayi, askerin sorununu çözdü. Askeri projeleri teslimat aşamasına getirmek zordur. Biz askerlerimizin kullanımına en iyi araç gereçleri sunmaya çalışıyoruz ve elimizden geldiği kadar da bu ürünleri yerlileştirmek istiyoruz. Milli tank projesi Power Pack (Güç Üniteleri) için Hema'nın da tekliflerini bekliyoruz” diye konuştu.
ARACI İLK KULLANAN BAYAR OLDU
Konuşmaların ardından Murad Bayar’a ve Scania Bölge Müdürü Arders Schultz’a Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat ve Albay Faruk Kütük tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardından İbrahim Hattat ile birlikte araca binen Murad Bayar, aracı kullanan ilk isim oldu. Müsteşar Bayar ve diğer protokol üyeleri törenin ardından Savunma Sanayi Tesislerini gezerek üretim aşamaları ve makineler hakkında fabrika yetkililerinden bilgi aldı. Program, hep birlikte yenen öğle yemeğinin ardından sona erdi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10