Başbakan Erdoğan Hema’dan ‘Uçak’ üretmesini istedi

Hema Endüstri Metal Döküm Fabrikası’nın açılışı dün Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Bakan Yılmaz, 2023 yılında dünyanın en büyük

Çerkezköy 15.04.2012 23:45:00 0
Başbakan Erdoğan Hema’dan ‘Uçak’ üretmesini istedi
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hema Endüstri’nin Metal Döküm Fabrikası, dün Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı tören ile gerçekleştirildi.
AÇILIŞA BAŞBAKAN DA BAĞLANDI
Açılış için saat 16.00’da Çerkezköy’e gelen Bakan Yılmaz, fabrikayı gezerek, Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ve Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat’tan fabrika ve üretime ilişkin bilgiler aldı. Yapılan 31 tesisin açılışı için Tekirdağ’da bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Tekirdağ’daki konuşması da telekonferans yöntemi ile Çerkezköy Hema Tesisleri’nde de izlendi. Telekonferans ile Çerkezköy’e bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Yılmaz ve Mehmet Hattat’tan fabrikaya ilişkin bilgiler aldı. Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin olduğunu belirterek, “Hema gibi fabrikalarımız olduğu sürece bu hedefi aşacağız” dedi.
BAŞBAKAN UÇAK ÜRETMELERİNİ İSTEDİ
Hema’nın yeni fabrikasının maliyetinin 130 milyon euro olduğunu ve burada 500 kişinin daha istihdam edileceğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Hema Fabrikası’nda 2004 yılında 100 kişi çalışıyordu. Şimdi ise 4 bin 200 kişi çalışıyor” bilgisini verdi. Telekonferans ile Tekirdağ’a bağlanan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat da 2004 yılında 6 bin motor üretirken şimdi üretimlerinin 140 bine çıktığını belirtti. Fabrika bünyesinde Ar-ge merkezlerinin bulunduğunu ifade eden Hattat “140 bin motor üretip ihraç ediyoruz. F16 savaş uçaklarının da motor bloklarını üretiyoruz” dedi. Yeni fabrikanın Çerkezköy’e ve Hattat ailesine hayırlı olmasını temenni eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da “Tank devri geride kaldı” diyerek Hema Endüstri’den uçak üretmelerini istedi.
HEDEFLERİMİZ BÜYÜK
Konuşmaların ardından Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Mehmet Hattat ve İbrahim Hattat tarafından metal döküm fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından da ilk döküm yapıldı.Programın sonunda Bakan Yılmaz’a plaket veren Mehmet Hattat, geçtiğimiz günlerde 70 tonluk tank taşıyıcısını Savunma Bakanlığı’na teslim ettiklerini anımsatarak “İhaleye çıkmış olan tank motoru ve şanzıman ihalesi var. Buna hazırlanıyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da  ‘milli uçağımızı yapalım’ dedi. Hedeflerimiz büyük. Bu hedeflere ulaşmamız lazım. Milli savunma araçlarımızı hep birlikte üretmemiz lazım” diye konuştu.
ÇOK ÜRETECEĞİZ, ÇOK TASARRUF YAPACAĞIZ
Mehmet Hattat, 5 bin 200 çalışana her yıl verdikleri hediyeleri bu yıl Bakan Yılmaz’ın talimatı ile artıracaklarını ve daha erken vereceklerini ifade etti. Hema Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da Hema olarak en büyük projelerinin ‘Altay tankı motorunu üretmek’ olduğunu söyledi. Programın sonunda konuşan Bakan Yılmaz da “2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmemiz için yıllık 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmamız lazım. Bu ihracat sizin el emeğinizden geçiyor. Güçlü olmak istiyorsak, çok üreteceğiz, çok tasarruf yapacağız. Birlikte olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok” diyerek yeni fabrikanın hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini temenni etti. Programın ardından Bakan Yılmaz Çerkezköy’den ayrıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER – Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10