Başbakan Erdoğan Tekirdağ’da toplu açılış yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Tekirdağ İl Kongresi ve toplu açılış töreni için dün saat 13.00’da Tekirdağ’a geldi.

Çerkezköy 16.04.2012 00:07:00 0
Başbakan Erdoğan Tekirdağ’da toplu açılış yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Tekirdağ İl Kongresi ve toplu açılış töreni için dün saat 13.00’da Tekirdağ’a geldi.
SENARYOYU ARTIK HALK YAZIYOR
Tekirdağ’a gelen Başbakan Erdoğan ilk olarak 4. AK Parti Tekirdağ İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede Divan Kurulu Başkanlığına Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik seçilirken, yardımcılığına İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Katip üyeliklere de İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül ve Hilmi Alparslan seçildi. Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen yaptı. Herkesin Peygamber sevgisi etrafında buluştuğunu söyleyen Çizen, “Kadın- erkek, zengin-fakir, işçi-patron ayırt etmeden kardeşçe yaşamayı bize Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.) öğretti” dedi. Çizen, “Eskiden ülkede film oynanıyordu. Senaryoyu başkaları yazıyor, aktörleri ise kendileri seçiyorlardı. Bu filmi sessiz milletimize yıllarca izlettirdiler. AK Parti ile senaryoyu artık halk yazmaya başladı” diye konuştu.
SAFIMIZI BELLİ ETTİK
Tekirdağ’da demokrasinin yerleşmesi için sürekli mücadele ettiklerini ifade eden Çizen,  “Zalimin yaktığı ateşe su taşıyan karınca misali safımızı belli ettik. Ne aldatan olduk ne de aldanan olduk. Başbakanımızın gözünde aydınlık yarınları gördük. Onu kendimize örnek aldık. Birlikte çalıştığımız süre boyunca zalimlere, cuntacılara karşı verdiği mücadeleye şahit olduk” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan da “Çalışmalarımızın neticesinde ve Allah’ın izni ile yüzde 51 oy olarak yolumuza devam ediyoruz. Sevgi genetik değildir. Verildikçe kazanılan bir duygudur. Başbakanımızda ülkesine ve milletine bütün sevgisini verdiği için onlar tarafından da bu denli sevilmektedir” diye konuştu.
KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU
Programda konuşan İstanbul Milletvekili Hüseyin Gürge de, Trakya’ya bu kadar önem verişlerinin nedenleri arasında Başbakanın hapis cezasına çarptırıldığında, Pınarhisar, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ halkının onu sahiplenmiş olmasının yer aldığını belirterek “Peki o Tekirdağlılar neden seçimlerde sandıkları patlatmadılar. Ben Trakyalıların sonradan açılacağını biliyorum. Geleceğin müjdesini Tekirdağlıların vereceğini biliyorum” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği zaman, “İlk işimiz kimsesizlerin kimsesi olmaktır” dediğini söyleyen Gürge, “O şimdi bütün dünyadaki kimsesizlerin kimsesi oldu. Nerede bir mazlum varsa başbakanımız orada oldu” dedi.
HİZMET ANLAYIŞIMIZDA PARTİZANLIK YOK
Kongre Salonu’na tezahürat ve alkışlar eşliğinde eşi Emine Erdoğan, Bakanlar ve Milletvekilleri ile giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kongrede yaptığı konuşmada, Tekirdağ ile AK Parti arasında her geçen dönem daha da güçlenen bir ilişki olduğunu belirtti. AK Parti’nin 2002 seçimlerinde yüzde 17, bir sonraki seçimde yüzde 29 ve son yerel seçimlerde de yüzde 36 oy aldığını kaydeden Erdoğan, Tekirdağ il teşkilatı ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları, belde ve köy temsilciliklerini çalışmalarından dolayı tebrik etti.
TEKİRDAĞ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ
Başbakan Erdoğan, “Tekirdağ bizim göz bebeğimiz. Biz Tekirdağ sevdalısıyız. Tekirdağ’ın, İstanbul’un gölgesinde kalmaması için buraya büyük yatırımlar yaptık. Tekirdağ’ın sorunlarını büyük ölçüde çözdük ve çözmeye de devam edeceğiz. Buradan 6 milletvekili çıktı. Bunlardan ikisi AK Partili vekillerdir. Bu iki vekilimiz ile birlikte Tekirdağ’ın asırlık sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. AK Parti hizmet anlayışında partizanlık yoktur” dedi.
ÜLKEMİZİ 81 VİLAYETİ İLE SEVDİK
AK Parti’nin bir şehir için hizmet üretirken, oradan aldığı oy oranına bakmadığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim için bütün vilayetler birdir, eşittir. İstanbul’a hizmet anlamında ne veriliyor ise Tekirdağ’a da aynı hizmetler verme gayretindeyiz. Biz ülkemizi 81 vilayeti ile sevdik. Her şey Türkiye için dedik, öyle sevdik” dedi. Erdoğan, “Çocuklarımıza bazı şeyleri anlatmamız ve hatırlatmamız lazım ki 12 Eylül 1980’de ve 28 Şubat 1997’de ülkede neler yaşandığını herkes bilsin. Türk siyaseti ne tür tokatlanmalara maruz kalmış bilinsin” diye konuştu.
SİZ ÖNCE BİR ANIRIN BAKALIM
AK Parti’den önce ülke ekonomisinin çok kırılgan olduğunu ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Enflasyon adında bir problem vardı. Biz görevi devraldığımızda enflasyon yüzde 30 idi. Şimdiki enflasyon oranı tek haneli rakamlara düştü. AK Parti döneminden önce altı ayda bir Türk Lirasına bir sıfır ekleniyordu. Darphane durmadan karşılığı olmayan para basıyordu. Bu halka ihanettir. Biz buna asla müsaade etmedik. Türk Lirasından altı sıfırı kaldıracağız dedik, bize yapamazsınız dediler. Hatta bazıları yapılması halinde Taksim meydanına çıkıp eşek gibi anıracaklarını söylediler. Bu kişiler hala AK Parti icraatlarını karalama politikası içindeler. Siz ilk önce gidin bir anırın bakalım” dedi.
EN HIZLI BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKE OLDUK
Türkiye’nin sürekli büyüdüğünü belirten Erdoğan, “Şuanki büyüme oranımız yüzde 8.5 ve Çin’den sonra en hızlı büyüyen ikinci ülke olma başarısını gösterdik” dedi. 12 yıllık kesintisiz eğitim gündemde iken birilerinin bunu 20 milyar dolarlık yolsuzluk olarak göstermeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Bu kişileri muhatap alıp konuşmamak lazım. Bunlar SSK’da da iş yapamamış ve SSK’yı batırmışlardır. Eğer bu iktidar yolsuzluk yapsaydı 334 bin olan derslik adedine 170 bin derslik daha eklenmezdi. Okullara bir milyona yakın bilgisayar dağıtılamazdı. Üniversite sayıları artmazdı” dedi.
ONLARIN HAYALLERİ BİLE ERİŞEMEZ
CHP’ye oy veren Tekirdağlılara da seslenen Erdoğan, “Neden onlardan bir üniversite istemediniz? Biz geldik ve Tekirdağ’a Namık Kemal Üniversitesini yaptık. Çünkü bizde partizanlık yok. 780 bin kilometre karelik vatan topraklarının tümünü kucakladık. Biz sizleri “Yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü” anlayışı ile sevdik” diye konuştu. AK Parti dönemine kadar 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Biz 9,5 yılda 15 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yerlere bizi eleştirenlerin hayalleri bile erişemez” dedi.
BİZİM 3 KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR
Güveni ve istikrarı sağladıklarını, 3 Y ile mücadele için yola çıktıklarını ifade eden Erdoğan “Bunlar yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluktur. Siyasetimiz yıllarca vesayet güç altında yürütüldü. Dış odaklar millet iradesi değil, kendi iradelerini üstün gördü. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü dahi tanımadılar. Egemenlik bizimdir dediler ve tankları yürüttüler. 1960’da millet iradesi ile iş başına gelen hükümet devrildi. Başbakan Menderes ve arkadaşları idam edildi. 28 Şubat 1997’de de hükümet baskı ile görevden uzaklaştırıldı” dedi. AK Parti’nin üç kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Etnik milliyetçilik yapmayacağız, herkesi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı çatısı altında birleştireceğiz, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, 780 bin kilometrekarenin partisi olacağız, dini istismar etmeyeceğiz dedik. Ayrımcılık yapmadık. Partimiz ekonomi alanında çok büyük başarılara imza attı. Fakat en büyük başarıyı demokrasiyi yeniden inşa ederek gösterdi” dedi. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını söyleyen Erdoğan, “Ülkemiz artık sabah erken kalkanın darbe yapabildiği bir ülke değildir. Yeter. Söz de, karar da milletindir” ifadesini kullandı.
RÜZGAR GÜLÜ BİLE BU KADAR DÖNMEZ
Başbakan Erdoğan, 28 Şubat soruşturmasına da değinerek, "28 Şubat ile ilgili soruşturma, asla ve asla bir intikam duygusuyla yürütülmüyor. Bu soruşturma, demokratik bir ülkede, hukukun üstünlüğünün esas olduğu bir sistemde olması gerektiği şekilde başladı ve o şekilde devam ediyor. 12 Eylül'de meydanlarda 'Güçlünün hukukunu değil, hukukun güçlü olduğu bir Türkiye getireceğiz' dedik. 12 Eylül davasına müdahil olanların, 12 Eylül'ün hesabını sormak için sıraya girenlerin, 28 Şubat konusunda, 'intikam' kelimesini telaffuz etmeleri münasebetsizliktir, talihsizliktir ve iki yüzlülüktür. 12 Eylül'de zarar gördüğün için 12 Eylül'le hesaplaşacaksın ama 27 Mayıs'ta, 28 Şubat'ta kazançlı çıktığın için, onlarla hukuk önünde hesaplaşmaya intikam diyeceksin. Bu ikiyüzlü siyasettir. Biz beklerdik ki, CHP de çıksın, 28 Şubat davasına müdahil olacağını açıklasın. Biz beklerdik ki, CHP de çıksın, bu soruşturmanın hayırlı olması temennisinde bulunsun, yargıya yardımcı olacaklarını açıklasın. Ama CHP bunu yapmaz, yapamaz. Bir gün içinde rüzgar gülü bile bu kadar dönmez" dedi.
BAŞKANLIK BAŞKADIR, ÇARKÇIBAŞILIK BAŞKADIR
Bir dönem AK Parti ile ilgili kapatma davası açıldığını da anımsatan Erdoğan, hiçbir siyasi partinin kapatılmasına taraftar olmadıklarını ifade ederek “Gerçek kişi ile tüzel kişiyi ayıracaksın. Eğer ceza vereceksen, suçu işleyene ver, tüzel kişiliğe değil. Çünkü partiyi kapattığın anda 21.5 milyonun partisini kapatıyorsun. Bütün bunlara, müdahaleye CHP zihniyeti çanak tuttu, ardından da müdahaleden çıkar sağlamaya çalıştı. Anıtkabir'e geçerken 'ordu göreve' çağrısını yapmışlardır. Genel Başkanlık başkadır, çarkçıbaşılık başkadır. Günde 5 vakit çark ediyorsun, günde 5 vakit yalan söylüyorsun. Günde 5 vakit kendisiyle çelişkiye düşen bir genel başkan, sadece Türk siyaseti için değil, CHP için de bir talihsizliktir. Sağına dönüyor, '27 Mayıs olmamalıydı' diyor, 'Menderes ve arkadaşlarına yazık edildi', 'Sebahattin Ali'yi CHP öldürttü' diyor. Sonra soluna dönüyor, 'geçmişimizle gurur duyuyoruz' diyor, 'geçmişimizde kara leke yok' diyor. Soluna dönüyor, 'Ben Dersimli'yim' diyor, sağına dönüyor, Dersim'in mimarlarını, Kel Ali'yi, dönemin İçişleri Bakanı Faik Öztrak'ı, diğerlerini milli kahraman ilan ediyor" diye konuştu.
TEKİRDAĞ’DA BİRİNCİ PARTİ OLMAK İSTİYORUZ
Başbakan “Siz demokrasiye sahip çıktıkça bu ülkeye daha çok yatırımlar yapılacaktır. 2014 yerel seçimlerinde Tekirdağ’da birinci parti olmayı istiyoruz. CHP’ye oy verenler hesap yapsınlar” dedi. Tüm katılımcılarla birlikte seçim şarkısını ve ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısını söyleyen Erdoğan, Marmara Ereğlisi İlçe Eski Başkanı Battal Aydın’a ve İl Eski Başkanı Soner Çizen’e hizmetlerinden dolayı birer plaket verirken, Süper Amatör Lig’de 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Tekirdağspor’un Başkanı Gürsel Erbab da şampiyonluk kupasını, Tekirdağspor atkısını ve üzerinde Recep Tayyip Erdoğan yazılı formayı Başbakana hediye etti.
YOL, MEDENİYET DEMEKTİR
Yoğun güvenlik önlemleriyle Kongre Salonu’ndan ayrılan Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da toplam yatırım tutarı 332 milyon 881 bin TL olan, 31 kalemde toplanan yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını yapmak üzere Valilik meydanına geçti. Toplu açılış töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, hizmete açılacak tesislerin AK Parti’nin başarılı çalışmalarının örneği olduğunu ifade ederken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, Tekirdağ’ın hizmet ile dolu bir gün yaşadığını belirterek “Yol demek medeniyet demektir. Asırlar boyu geçiş noktası olan yol yapımında, son 9 yılda Türkiye’de destanlar yazıldı. Cumhuriyet tarihinden bu yana 6 bin kilometre yapılan bölünmüş yol çalışması, AK Parti döneminde 21 bin 500 kilometre olarak gerçekleşmiştir. Toplam 85 kilometre uzunluğunda altı yol açılışı yapılıyor. Bunların toplam maliyeti 160 milyon TL’dir. Açılışı yapılan tesislerimiz Tekirdağ’a hayırlı olsun” dedi.
EMANETİNİZE İHANET ETMEDİK
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Tekirdağ’ın eğitim açısından olumlu bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “İlköğretimden orta öğretime geçiş başarısı Tekirdağ’da bu yıl yüzde 94 oranında gerçekleşti. Zorunlu eğitim 12 yıla çıktıktan sonra bu oranın yüzde yüze ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Programda Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de konuşma yaptı. Nezir “Sizler bizleri oralara Türklüğe ve İslam’a bekçilik yapmak için gönderdiniz. Sizin emanetinize hiçbir zaman ihanet etmedik. Siz Ankara’da güldüğünüz zaman biz balkanlarda kahkaha attık. Siz üzüldüğünüz de ise hüngür hüngür ağladık. Türkiye ne kadar güçlü olursa, balkanlarda o kadar güvende olacaktır” dedi.
TEKİRDAĞ 2014’E FARKLI HAZIRLANIYOR
Toplu açılış töreninde son konuşmayı Başbakan Erdoğan yaptı. Önceliği eğitime verdiklerini belirten Erdoğan ''Artık 2014'e Tekirdağ farklı hazırlanmaktadır. 2014 yılında Tekirdağ Büyükşehir oluyor. 4+4+4 ile birlikte eğitimin kalitesi yükselecek. Tekirdağ'ı toplu konut yatırımlarıyla donattık. Ulaştırma yatırımlarıyla da kente çok ciddi yatırımlar yaptık” dedi.
SU PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK
Tekirdağ’ın duble yollarla tüm çevre illere bağlandığını belirten Erdoğan “Bunlar medeniyetin bir gereğidir. Yol medeniyettir, su medeniyettir. İşte biz bunu başardık. İstanbul'a 180 kilometre uzaklıktan su taşıdık. Biz Ferhat’tık, siz Şirin. Ferhat gibi aşkla dağları deldik” dedi. Başbakan Erdoğan, telekonferans yöntemi ile Hema Endüstri fabrikası’na da bağlandı. Toplu açılışı gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, TOKİ konutlarının anahtarlarını da teslim eden Erdoğan, 3 çocuk önerisini de yineleyerek, Türkiye'nin böylece daha büyüyüp, güçleneceğini söyledi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakanlığa ait otobüsle Tekirdağlıları da selamladı. 
Haber / Ahmet KARDEŞ – Faik Onur KAYA

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10