“Biz kardeşliği Peygamberimizden öğrendik”

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Marmara Üniversitesi İlahiyat Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Elmalı, Karaağaç’ta “Kardeşliği O’ndan Öğrendik&

Çerkezköy 16.04.2012 20:19:00 0
“Biz kardeşliği Peygamberimizden öğrendik”

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında önceki gün Karaağaç'ta bir program düzenlendi.

 

AHİRETİN MÜJDECİSİ

 

Saat 14.00'da Karaağaç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliğe Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Vaizi Gülsüm Soydan, Prof. Dr. Hüseyin Elmalı, muhtarlar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. İstanbul Fatih Aksaray Pertevniyal Valide Sultan Camii Baş Müezzini Mustafa Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, "Peygamberimiz ahlakta en güzel, alemlerin rahmet Peygamberi, insanların önderi, ahiretin müjdecisi, Allah'ın insanlığa rehber yaptığı, onu sevmeyenin kendisini sevmeyeceği şeklinde nitelendirdiği büyük bir peygamberdir. Allah'ın 'sen olmasan alemleri yaratmazdım' dediği peygamberdir" dedi.

 

“PEYGAMBERİMİZ MÜSLÜMANLARI KARDEŞ YAPMIŞTIR”

 

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin de, Peygamber Efendimizin her yıl nezih ve güzel bir ortamda anlatıldığını belirterek, "Karaağaç'ta 2004 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenleniyor. Başkanlarımız bu ortamı hep yarattılar. Sizin bir araya gelmeniz kardeşlik hukukunun, ahlakının en güzel örneğidir" dedi. Allah'ın "Müminler Kardeştir" buyurduğunu hatırlatan Emin, "Peygamberimiz bunu yaşatmıştır. Müslümanları kardeş yapmıştır. Doğusuyla batısıyla, hangi renk, hangi ırk hangi dilden konuşursak konuşalım biz kardeşiz" diye konuştu.

 

“ARAMIZA KİN VE NEFRET SOKAMADILAR”

 

Kardeşin kardeşi üstünde bazı hakları olduğunu ifade eden Müftü Emin "Selam verdiğinde selamını alır, davet edince davetine icabet eder, hastalanınca ziyaret eder, hapşurduğu zaman onun için dua eder. İyi gününde, kötü gününde yanında olur" dedi. Kardeşlik hukukunun kolay olmadığını ifade eden Emin "Aramıza kimse kin ve nefret sokamadı. Biz Allah'ımız, Kur'anımız, Kabe'miz bir olan Müslümanlarız. Kimse kardeşi kardeşten ayırt edemez" diye konuştu.

 

İLAHİLERİ HEP BİRLİKTE SÖYLEDİLER

 

Gülün Peygamber efendimizin remzi olduğunu söyleyen Mahmut Emin "Çocuklarımıza Peygamberimizi tanıtmamız lazım" dedi. Müftü Mahmut Emin'in konuşmasının ardından Eyüp Cami Baş İmamı Davut Şensoy ve İstanbul Fatih Aksaray Pertevniyal Valide Sultan Camii Baş Müezzini Mustafa Yıldırım ilahiler seslendirdi. Salonda hep birlikte ilahilerin seslendirilmesinin ardından program Prof. Dr. Hüseyin Elmalı'nın "Biz Kardeşliği O'ndan Öğrendik" konulu konferansı ile devam etti. "İslam'ın en önemli özelliği kardeşlik dini olmasıdır" diyen Elmalı Kur'an-ı Kerim'den kardeşlik ve kardeşle ilgili örnekler verdi.

 

“KARDEŞLİK, HAYATI BİRLİKTE YAŞAMAKTIR”

 

Kardeşliğin, ortak olmak, paylaşmak, hayatı birlikte yaşamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Elmalı "Kardeşlik mutluluğu paylaşmak, sıkıntıları paylaşarak azaltmaktır. Kur'an bize tüm insanların kardeş olduğunu ifade eder" dedi. Programda katılımcılara kitaplar dağıtılırken, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de programa katılan tüm katılımcılara, Peygamberimizin remzi olan güller hediye etti.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10