“Meclis üyelerinin yapmadığı denetimleri biz yapacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyesi Nilay Asbaş Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilen 2011 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklama

Çerkezköy 20.04.2012 12:19:00 0
“Meclis üyelerinin yapmadığı denetimleri biz yapacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyesi Nilay Asbaş Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilen 2011 yılı faaliyet raporu ile ilgili açıklama yaptı.

 

“ÇIKAR BİRLİKTELİKLERİNİ KANITLADILAR”

 

Çerkezköy Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında, belediye başkanının 2011 yılı faaliyet raporunu oy birliği ile kabul ettiğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyesi Nilay Asbaş “Sözde ayrı partilere mensup ama, hemen her konuda ortak hareket eden AKP, CHP ve DP’ye mensup meclis üyeleri bu tavırları ile, öteden beri dile getirdiğimiz ‘’çıkar birlikteliklerini’’ bir kez daha kamuoyu önünde kanıtlamış bulunmakta ve bizi bir kez daha haklı çıkarmaktadırlar. Bu  ‘’aklanma ve aklama’’ tablosu, halkımızın nezdinde ibret alınması ve unutulmaması gereken bir tablodur. Bu tablo, siyasetçi kisvesi adı altında seçim öncesi birbirlerini yolsuzlukla suçlayıp, seçimden sonra birbirlerini oy birliği ile aklayanların tablosudur. Bu tablo, değerli vatandaşlarımızın bütçeleri milyon dolarları bulan seçim kampanyalarında profesyonel danışmanların boş hayalleri, yalanları ve hemşehricilik oyunları ile, “oyları bölüyor” tuzağına düşürülerek nasıl ağır bir seçim faturası ödemek zorunda bırakıldığının tablosudur. Bu tablo; yalanı, sahtekarlığı, çıkar birlikteliğini düstur edinmiş sözde siyasetçilerin suratlarına taktıkları maskeleri indirmekte, ‘’Kimlerin oylarını bölerek, kimlerin değirmenine su taşıdıklarını’’ apaçık ortaya çıkaran bir tablodur. Bu tablo; Tüyü bitmemiş yetim hakkının nasıl yok edildiğini gösteren tablodur” dedi.

 

“VATANDAŞI KURTARMAYA AND İÇTİK”

 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tabloyu değiştirip vatandaşları yolsuzluklardan ve yoksulluktan mutlaka kurtarmaya and içtiklerini ifade eden Asbaş “Yeter ki vatandaşlarımız seçim dönemlerinde bu samimiyetten uzak, maskeli siyasilerin tuzaklarına düşmesinler. Belediye Başkanının faaliyet raporunun oy birliği ile kabul edilerek, aklanmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen MHP’nin dışında yine hiç kimseden ne bir ses çıkmış, ne de bir eleştiri yapılmıştır. Oysa faaliyet raporu biraz dikkatlice okunduğunda çok ciddi şekilde vatandaşları kandırmaya ve oyalamaya yönelik bir metin olmaktan ileri gidemediği açıkça görülecektir” diye konuştu.

 

“BELEDİYE BORÇLARINI BİLMEDEN NASIL OYLADINIZ?”

 

Bu rapora “evet” diyen meclis üyelerine de seslenen Asbaş “Meclis üyeleri neye “evet” dediğinizin farkında mısınız? Evet dediğiniz faaliyet raporunda yer alan şu başlığın noktasına, virgülüne dokunmadan aynen şu yazıyordu : ‘’5393 sayılı belediye kanunun 56. Maddesi göz önünde bulundurularak kamu mali yönetimi ve kontrol kanunun 41. Maddesinin 4. Fıkrasında belirtilen biçimde stratejik plan ve performans programına göre yürütülen faaliyetleri belirlenmiş performans ölçütlerine göre hedef ve gerçekleştirme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerini ve belediye borçlarının durumunu açıklayan faaliyet raporudur.’’ Vicdan sahibi ve kul hakkından korkan, hiç bir beklentisi olmayan meclis üyelerine sormak istiyorum, oy birliği ile kabul ettiğiniz başlığını olduğu gibi tekrar dile getirdiğimiz 2011 faaliyet raporunda Belediye Borçlarının durumunu gösteren tek satır var mıydı? Tek bir satır, kelime, rakam dahi olmayan bu faaliyet raporunu, belediye borçlarının durumunu bilmeden nasıl onayladınız? Belediye borçlarının durumunu bilmeden belediye yönetimini nasıl denetliyorsunuz? Bu konuda vicdan sahibi meclis üyelerinin halkımızı bilgilendirme zorunluluklarının olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

 

“HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

 

Faaliyet raporunun dikkatlice incelendiğinde, birim yöneticilerinin ilgili bölümde yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu teyit eden beyanların gözükmediğini ifade eden Asbaş “Yapılan işlerle ilgili olarak hiç bir aydınlatıcı bilgi yer almamaktadır. Oysa yapılan işin tutarı, ihale yöntemi gibi detayların da yer alması gerekir. Gerektiğinde saha kontrolünün bile yapılması kaçınılmaz iken faaliyet raporunun tümü yüzeysel bilgilerle geçiştirilmiştir. Belediye başkanının raporundaki yüzeysel bilgileri yeterli bulup oy birliği ile aklayan meclis üyelerinin denetim görevlerini yapıp, yapmadığını yüce halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi. 

 

“DENETİMLERİ HALKIMIZ İLE PAYLAŞACAĞIZ”

 

Asbaş “Bugünden itibaren belediyenin yaptığı işlere istinaden Bilgi Edinme Kanunu gereği bilgi isteyip, gelen bilgileri denetimimizden geçirerek sonuçlarını yüce halkımız ile paylaşacağız. Yapılan her doğru iş için belediyeye teşekkür eder, değilse düzeltilmesi yönünde uyarılarımızı yaparız. Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde belediye yönetiminden isteyeceğimiz bilgilerin verilmesi için şeffaf belediyecilik adına tüm meclis üyeleri tarafından desteklenmesini ümit ediyor ve bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

HALKIMIZIN DESTEĞİNİ VE GÜVENİNİ BİLİYORUZ

 

Meclis dışı denetim çalışmalarında ilk örneğini gerçekleştirmek üzere Edip Sokak ve Köse Sokak’ta hangi işlerin yapıldığını, yapılan işlerin hangi yöntem ile ihale edildiğini ve kabul işlemlerin hangi safhada olduğunu hak edişler ile ilgili bilgileri Bilgi Edinme Kanunu gereği Çerkezköy Belediyesinden istediklerini ifade eden Asbaş “Gelen bilgileri ve ilgili görüşlerimizi yüce halkımız ile paylaşacağız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA      


0282 726 91 91
0282 747 65 10