“Kongreden güçlü bir örgüt olarak çıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Teşkilatı’nın Olağan Kongresi 22 Nisan Pazar günü saat 11.00’da Koray Düğün Salonu’nda yapılacak. Kongreye saatler kala İlçe Başkanı ve yeniden başkanl

Çerkezköy 20.04.2012 12:28:00 0
“Kongreden güçlü bir örgüt olarak çıkacağız”

2011 Kasım ayı başında üye listelerini askıya çıkararak aynı ayın içerisinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre üyeliklerin yerleştirildiğini söyleyen İlçe Başkanı Vahap Akay, “2 bin 952 üyemiz bu sayede oy kullanma hakkına sahip oldu. Daha sonra da delege seçim takvimini belirledik. 21 Ocak’ta başlattığımız delege seçimleri ise 29 Ocak’ta tamamlandı” dedi.

 

377 DELEGE SEÇİLDİ

 

9 gün boyunca Çerkezköy Merkez’de 8 mahallede, 4 beldede 19 mahallede ve 5 köyde olmak üzere toplam 32 seçim bölgesinde sandık koyarak delege seçimlerini gerçekleştirdiklerini anımsatan Vahap Akay, “Bu parti içi yarışta iki aday olarak mücadele verdik. Üyelerimiz, belirlenen mavi ve kırmızı oy pusulaları ile oylarını kullandı. 2 bin 952 üyemizden bin 810’u oy kullandı. Bu oylardan 972’si mavi pusula, 878’i ise kırmızı pusulada yer alan adayı tercih etti. 32 sandığın 22’sinde mavi oy pusulaları, 7’sinde ise kırmızı oy pusulaları önde çıktı. 3 sandıkta ise beraberlik hakim oldu. Bu sonuçlara göre mahallelerinden seçilerek oy kullanma hakkına sahip olacak 377 delege belirlenmiş oldu” diye konuştu.

 

DAHA GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT OLARAK ÇIKACAĞIZ

 

Delegelerin 22 Nisan Pazar günü saat 11.00’da Koray Düğün Salonu’nda başlayacak olan kongrede oy kullanarak yeni yönetimi belirleyeceğini söyleyen Vahap Akay, CHP’nin parti içi gerçek demokrasi anlayışını ortaya koyduğunu ifade ederek “Pazar günü yapılacak kongreden birlik, beraberlik ve bütünlük içinde güçlü bir örgüt yapısı ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki kongreden çıkacak tek sonuç, 2014 yerel seçimlerinde CHP’yi yerel iktidara taşıyacak anlayışı ortaya çıkarmak olacaktır” dedi. 

 

MİLETVEKİLLERİ DE KATILACAK

 

22 Nisan’da gerçekleşecek kongrede CHP Çanakkale Milletvekili ve aynı zamanda da CHP Tekirdağ İl Denetmeni olan Serdar Soydan’ın Divan Başkanı olarak önerilmek üzere davet edildiğini söyleyen Vahap Akay, “Tekirdağ Milletvekillerimiz Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü de kongremizde aramızda bulunacak” ifadesini kullandı. Kongrede aday olacaklara başarılar dileyen Akay tüm partilileri ve tüm Çerkezköy halkını kongreye davet etti.

 

“SON DÖNEMECE GİRDİK”

 

İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde son dönemece girdiklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Adayı Metin Dönmez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin yaptığı çalışmalar neticesinde partide üyelerin hakkının geri verildiğini ve bununla birlikte üyelerin söz sahibi olmaya başladığını belirterek “Üyelerimiz özgür iradeleri ile sandıklarda mahalli bazlı ön seçim ve kongre delegelerini belirlediler. Bu aşamadan sonra ilçemizde 377 kongre delegemiz ilçe başkanlığını belirlemek amacıyla 22 Nisan Pazar günü saat 11.00’de sandığa gidecek” dedi. 

 

“ÇOK AZ FARK İLE SEÇİMLERİ KAYBETTİK”

 

Ön seçimle belirlenen delegeleri ziyaret ederek kendilerine neyi hedeflediğini ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak neler yapabileceğini anlattığını ifade eden Dönmez “Geçmişte partimde ortaya koyduğum emekler Belediye Başkanlığı adaylığı döneminde yaptığım çalışmalar delegeler tarafından bilinmektedir. Son 20 yılda Cumhuriyet Halk Partisinin oylarını Çerkezköy’de yüzde 1’lerden yüzde 20’lere çıkaran bir dönem yaşadım. Çeşitli ayak oyunları ve çevresinde bazı yol arkadaşlarımın beni yarı yolda bırakması sonucu çok az oy farkı ile 2009 seçimlerini kaybettik” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNİ KAZANMAK İSTİYORUZ”

 

Geçmişi unutup geleceğe baktıklarını ifade eden Dönmez “Geçmişte yaptığımız yanlışlardan hepimizin ders çıkarması lazım. Bu kongrede çıkacak sonuç da Metin Dönmez lehine olursa ilk hedefimiz Çerkezköy Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katmaktır. İkinci hedefimiz 2015 yılında Çerkezköy’deki vekil sayımızı ikiye çıkarmaktır. Bu amaçla partimizin kapılarını halkımıza açacağız. 3 bin olan üye sayımızı ise 5 bine çıkarma hedefindeyiz. Bu üye ile sandığa giderek 2014 Belediye Başkan adayını ön seçimle belirlemek arzusundayız ve böyle çalışmalar yapacağız. Bütün partililerin kucaklayacağı Belediye Başkan adayı mutlaka atama ile gelen bir başkan adayından çok daha başarılı olacaktır” diye konuştu.

 

“BU YANLIŞLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Çerkezköy Belediyesi’nce yapılan yanlışlara karşı tepkilerini ortaya koyamadıklarını ifade eden Dönmez “Çerkezköy halkına Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatamadık. Ancak 23 Nisan sabahı itibariyle İlçe Başkanı olmam durumunda çalışma arkadaşlarım ile birlikte yeni dönem başlatıp, yapılan bu yanlışlıkların üzerine gideceğiz. Çerkezköy’e Cumhuriyet Halk Partisinin ilkelerini ve amaçlarını anlatacağız” dedi.

 

“PARTİMİZİN ASKERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

22 Nisan Pazar günü yapılacak olan İlçe Kongresinin en güzel, en kalabalık şekilde bayram havasında geçeceğine inandığını belirten Metin Dönmez “Kongre sonucunda başkan kim olursa olsun ikimiz de başkan olmuş inancı ile el birliğiyle 23 Nisan sabahı asker olmaya devam etmeliyiz. Delegelerin bana görev vermemesi durumunda dün olduğu gibi yarın da partimizin askeri olmaya devam edeceğim” dedi.

 

“CHP İLÇE BAŞKANLIĞINI ÇOK İYİ YAPARIM”

 

CHP İlçe Başkanının 24 saat halkının hizmetinde hazır bulunması gerektiğini söyleyen Dönmez “Çerkezköy CHP İlçe başkanı küçüklerin abisi, büyüklerin evladı, kimsesizlerin kimsesi, rantçı ve hırsızların korkulu rüyası olmalıdır. İlçe başkanı olduğu ilçede yaşamalıdır. 24 saat halkının hizmetinde hazır bulunmalıdır. Gündüz Çerkezköy’de gece Çorlu’da ikamet etmekle, hedefleri gerçekleştirmek imkansızdır. Ben 27 yıldır Çerkezköy’de ikamet eden mesleğim icabı Çerkezköy ve beldelerin her yerinde iyi ilişkiler kurmuş, insanlarla karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde kaynaşmış biriyim. Bu anlamda CHP İlçe Başkanlığını çok iyi yapacağım inancındayım. Başarılı, sevilen ve toplumda huzurlu yol arkadaşlarımızla yeni yönetim oluşturduk. Yeni yönetimimiz ile kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı büyütüp aktif hale getireceğiz” diye konuştu.

 

“EKSİKLERİMİ VE YANLIŞLARIMI GİDERMEYE ÇALIŞTIM “

 

2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı adayı olduğu zaman siyaseti bilmeyen, halk içersinde sevilen sayılan birisi olarak çok iyi oy aldığını kaydeden Dönmez “Ama bu aşamadan sonra kendi yanlışlarımı ve eksiklerimi gidermek amacıyla çeşitli çalışmalara girdim. İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde hükümet ve liderlik okulu bünyesinde eğitim görmeye devam ediyorum. Okul bünyesindeki siyaset ve diplomat okulunu başarılı bir şekilde bitirdim. Halen yerel yönetimler akademisi, siyasette propaganda ve seçim çalışmaları konulu seminer eğitimleri alıyorum. Bunun yanında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde ikinci sınıfta eğitim görmekteyim. Bütün bu çalışmalar Çerkezköy siyasetinde daha başarılı bir Cumhuriyet Halk Partili olmak içindir” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ – Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10