Asayişin sağlanması için çalışmalıyız

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz’ın koltuğunu devralan Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrenc

Çerkezköy 20.04.2012 20:08:00 0
Asayişin sağlanması için çalışmalıyız

Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni İbrahim Akman, Melike Oba ile sınıf arkadaşları Hanife Ecem Yıldız ve Muhammet Mustafa Yakdemir, dün saat 10.00’da Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz’a çiçek takdim etti. 

 

HEYECANDAN UYUYAMADIM

 

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz’ın koltuğunu devralan Melike Oba, heyecandan uyuyamadığını, sabah çok erken saatlerde kalktığını söyledi ve daha sonra jandarma bölgesindeki asayiş durumu hakkında bilgi aldı. Jandarmanın adli, askeri, mülki ve diğer görevler olmak üzere 4 temel görevi olduğunu söyleyen minik komutan Melike Oba, “Bunların içinde en önemlisi, sorumlu olduğu bölgede halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Ayrıca jandarmalar olarak sık sık köylere giderek orada yeni yeni insanlarla tanışmalıyız” dedi.

 

KADINLARIMIZ BİZE AYRI GÜÇ KAZANDIRIYOR

 

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nın görev sahasının Veliköy, Kızılpınar, Karaağaç ve bölgedeki 5 köyden oluştuğunu söyleyen Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz da, bu bölgelerde vatandaşın güvenliği ve selameti için faaliyetler yürütüldüğünü ifade etti. 2010 yılına kadar Kapaklı’nın da jandarma bölgesi içinde yer aldığını anımsatan Eryılmaz, “Hızlı nüfus artışı nedeni ile bu bölgeyi polis teşkilatımıza devrettik” dedi. Ülkemizde son yıllarda kadın komutanların sayısının da arttığını belirten Rüştü Eryılmaz, “Onların sayılarının artması bize ayrı bir güç kazandırıyor” diye konuştu. SUÇUN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

 

Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle konuşan Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, “Tüm Türk çocuklarına hayatlarında başarılar diliyorum. Sizler bizim ve ülkemizin geleceğisiniz. Bizim görevimiz bölgemizdeki bütün insanların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Dolayısıyla bizim 24 saat boyunca göreve hazır olmamız lazım. İlçe, belde ve köylerdeki asayişi sağlamamamız gerekiyor. Suç işleyen ve suç işlemeye teşebbüs eden kişilerin önüne geçmemiz gerekiyor. Devriye görevinde kimlik sorgusu yapıyor, sahsın suçu varsa gereken işlemi yapıyoruz” dedi.   

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER

 

Yaklaşık bir saat komutanlıkta jandarma faaliyetleri ve askerlik hakkında bilgiler alan Melike Oba, arkadaşları Hanife Ecem Yıldız ve Muhammet Mustafa Yakdemir, ziyaretin sonunda koltuğu gerçek sahibine devretti. Kendisini ziyarete gelen öğrencilere birer kitap hediye eden Çerkezköy Jandarma Komutanı Rüştü Eryılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sınıf öğretmeni İbrahim Akman ve öğrencilerle birlikte komutanlık önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10